Ez az egyik kedvenc köretünk, amit olyankor készítünk, amikor fűszeres olajban pácolt húst sütünk. Eredetileg a szándékunk az volt, hogy ne vesszen kárba megmaradt fűszeres olaj, de kiderült, hogy egy igen finom köret sült ki belőle. Olcsó, gyors, és a maradékokat lehet felhasználni hozzá.

 

Fűszeres főttsültkrumpli

Hozzávalók:
burgonya
maradék fűszeres olajpác

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, és kb. fél centis karikákra vágjuk. Miután a pácolt húst kisütöttük a serpenyőben, a maradék fűszeres olajat beleöntjük, felforrósítjuk, és belerakjuk a krumplit.

Nagyon óvatos mozdulatokkal átforgatjuk, és enyhén ropogósra sütjük. Ha nem serpenyőben, hanem roston sütjük a hús, akkor is ugyanígy járjunk el, csak akkor értelemszerűen tiszta serpenyővel. Megsüthetjük a parázs fölött is, de akkor öntöttvas serpenyőt használjunk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legszebb helyei: a Kaindy-tó

Napi videó:   A legszemetebb vetélkedő

Napi fotó:  Kicsit jeges az út

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...