Itt van az ősz, a hagyományos nyári lecsót fel lehet dobni egy nagy adag cukkinivel vagy padlizsánnal. Nem csak a ratatouille az egyetlen ilyen fogás, ebben a receptben a zöldségeken kívül még némi hús is kerül az asztalra.
Franciás lecsós szelet
Hozzávalók:
8 szelet csirkemell, vékonyra szelve (lehet sertéshús is)
80 dkg lecsópaprika karikázva
2-3 db kápia paprika karikázva
60 dkg cukkini csíkokra vágva
2 db nagyobb vöröshagyma szeletelve
3-4 hámozott paradicsom apróra vágva
só,
bors,
dijoni mustár,
liszt,
pirospaprika,
zsíradék
Elkészítés:
A hússzeleteket mindkét oldalán sózom, borsozom, megkenem mustárral, és egy fél órára hagyom pácolódni. Addig a zöldségeket megtisztítom, felaprítom.
A serpenyőben a zsiradékot felforrósítom, és a lisztbe forgatott hússzeleteket hirtelen mindkét oldalán megsütöm. Kiteszem tálba, a visszamaradt zsíron hagymát dinsztelek, megszórom a pirospaprikával, ráteszem a paprikákat, cukkinit, a paradicsomot, sózom, és fedő alatt felforrósítom, majd a hússzeleteket is visszateszem. Készre párolom, hogy kevés, sűrű leve maradjon. Rizzsel, vagy tarhonyával tálalható, de friss ropogós házikenyérrel is isteni.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Aukción elkelt legdrágább autók
Macskaőrség: Örökbe fogadott macska