Bárhogy is öregszem, azért még mindig az egyik kedvenc hétvégi reggelim a kakaó-kalács páros. De uzsonnára vagy vacsorára is fenséges egy kis házi lekvárral megkent kalács.

Kalácsrecept is sok van, én legjobban a fehér, zsírral készült kalácsot szeretem. Én e szerint a recept szerint készítem.

Szeretnél kenyeret sütni? Most induló sorozatomban megmutatom, hogyan kell, hogyan érdemes kenyeret sütni. Mitől lesz finom a kenyér, hogyan süthetsz egyszerű fehérkenyeret, vagy akár a legrafináltabb többmagvas-fűszeres csodát. Kenyerek, péksütemények, lepények receptjei, trükkök, fogások, segédeszközök az alapoktól a különlegességekig. Magyar,francia bajor, balti receptek. Kövesd a sorozatot a Szem-Szájnak blogban.

1. Kenyérsütés otthon

2. Mire jó a kenyérsütőgép?

3. Miben süssünk kenyeret?

4. A legegyszerűbb kenyér - az alapvető fortélyok

5. Egyszerű és nagyon gyors fehér kenyér

6. Kombe, a töltött török kenyér

7. Foszlós kalács

Foszlós kalács

Hozzávalók:
4 dkg élesztő
6 dl tej
6 ek cukor
2 ek vaniliáscukor
1 kg liszt
3 mokkáskanál só
4 evőkanál zsír

A cukros tejben megfuttatom az élesztőt, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrok belőle. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egyforma hosszú, kb. férfi hüvelykujjnyi vastag rudat nyújtunk belőle. Klasszikus hármas fonással befonjuk, kicsit összeigazítjuk. Felvert tojással megkenjük.

Kelesszük  40-60 percet, majd 180 fokos sütőben süssük szép barnára.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Ilyen Millenium Falcont még nem láttál

Macskaőrség: Az a fránya kaja

Napi videó: A veszélyes aksik

Toochee-fotó: Igazán kemény

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...