Se nem lekvár, se nem befőtt, de elképesztően finom. Kedves barátomtól tanultam ezt a hallatlanul egyszerű, de nagyon finom receptet.

 

Darabos narancsfinomság

Hozzávalók:
1kg narancs
1kg cukor

Elkészítés:
Az egész narancsokat megszurkáljuk kötőtűvel (evőpálcikával, szöggel,stb). Kb. 15-20 lyukat ütünk minden gyümölcsre. Beteszük egy tál vízbe, és lenyomatjuk valamilyen súllyal, hogy a víz ellepje. Így hagyjuk négy napig.

Ezután áttesszük egy másik vízbe, és ebben kb. másfél óra alatt puhára főzzük. Kivesszük, és nagyon éles késsel (hogy minél kevesebb levet veszítsünk) felkockázzuk. Egy tálba tesszük, a cukorral összekeverjük, befőttes üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Miért kopasz az exelnök?

Napi videó:   Így lehet labor-eszközökkel zenélni

Napi fotó:  Létezik ilyen barátság is

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...