Nevét onnan kapta, hogy kevesen bírnak belőle még egy tányérral megenni. Ez a fogás már nem is leves, hanem egy igazi egytálétel. Sűrű, szinte megáll benne a kanál, pikáns, ízekben gazdag, és nagyon laktató. Elkészíteni egyszerű. Bográcsban elkészítve még jobb.

Csömöri egytányéros

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús darálva
2 fej hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
sárgarépa, fehérrépa apróra vágva
fél fej káposzta, szálasra vágva
Fűszerek: só, bors, őrölt babér, majoránna, őrölt kömény,
10 dkg rizs
olaj, vagy zsír
1 evőkanál lisztből és egy kávéskanál pirospaprikából rántás
ecet, tejföl,

Elkészítés:
Kis olajon megdinsztelem a hagymát, és az összenyomott fokhagymát. Rádobom a darált húst, sózom, borsozom és átforgatom kifehéredésig.  Megszórom babérral, majoránnával, őrölt köménnyel, majd felöntöm 3 l vízzel. Felforrás után belerakom a zöldségeket, káposztát. Kicsit később a megmosott rizst is belerakom. Ha megfőtt berántom. Ecettel savanyítom ízlés szerint, és két deci tejfellel felforralom. Friss kenyérrel tálalom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:   A spanyol Velence

Napi videó:   Emberi bowling

Napi fotó:  Folyó híddal

Macskaőrség:   Meglepetés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...