Mi magyarok ragaszkodunk a megszokott lapos kis palacsintánkhoz, bár az utóbbi években népszerű lett az amerikai változat is. Ez a recept egy újabb változat, vastag, ruganyos pihekönnyű palacsinta.
Almás kelt palacsinta
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
4 dl tej
5 dkg vaj
3 db tojás
20 g friss élesztő
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db nagyobb alma
olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral megfuttatjuk a tejben, majd az összes hozzávalóból sűrű tésztát keverünk. Az almát megtisztítjuk, durvára reszeljük, és beleforgatjuk a tésztába. 30 percig kelni hagyjuk.
Hagyományos módon forró serpenyőben olajon vagy vajon mindkét oldalát ízlés szerinti sötétségűre, aranybarnára vagy sötétebbre sütjük. A tészta nem terül olyan szépen, ezért kicsit a kanállal segítsünk neki.
Fahéjas cukorral, és édes görög joghurttal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Osztályterem Harry Potter stílusban
Macskaőrség: Isztambul macskái
Napi videó: Napfogyatkozás, ahogy még nem láttad
Napi fotó: Aszfaltrajz