Véletlenül egészen különleges húst sikerült vennem. Azt hittem, egy csomag filézett kacsamellet vásároltam, de kiderült, hogy nem egész mellek voltak. A csomagban csak a mellizomnak a legfinomabb részét, a mellcsont melletti ujjnyi vastag izomkötegeket találtam. Ekkor néztem meg jobban a csomagolást: bizony ez kacsa belső mellfilé.
Ez rögtön be is indította a fantáziámat, és az egyszerű sült kacsamell receptet félretéve, egy izgalmasabb, ehhez jobban illőt vettem elő.
Tejben sült kacsamell-csíkok
Hozzávalók:
50 dkg kacsamell
tej
2 kis fej fokhagyma
2 nagy fej hagyma
1 nagy kaliforniai paprika
kacsazsír
só
bors
Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítom és csíkokra vágom. Az egyik fej fokhagymát megtöröm, elkeverem a megsózott tejben, és 2-3 órára beleáztatom a húscsíkokat. Vsak annyi tej kell, hogy ellepje.
A hagymát szálasra vágom, a paprikát felcsíkozom, a másik fej fokhagymát vékonyan felszeletelem.
Kacsazsíron megdinsztelem a hagymát és a fokhagymát, hozzáadom a paprikát, ráteszem a húst. Megszórom borssal, és a fokhagymás tejet is ráöntöm. Fedő alatt párolom. Ha a hús megpuhult, leveszem a fedőt, elforralom a levét, hogy csak a zsiradék maradjon. Ha szükséges sózzunk utána.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Legkirályabb vonatozás
Macskaőrség: Puszit a cicának
Napi videó: Egyszer csak leült mellé a medve
Napi fotó: Graffiti az alagútban