Babos-rizses sertéscomb

Nyár van. Kánikula. Dög meleg. Kinek van kedve ilyenkor a tűzhely mellett álldogálni? Ilyenkor kellenek az egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptek. Könnyű mexikói jelleg, egyszerű, de finom íz, gyorsaság, egyszerűség.Recept főétel melegétel húsétel sertés comb paprika feketebab

Babos-rizses sertéscomb

Tovább


Kétszer csípős babsaláta

Nem, nem azért csíp kétszer, de még az is lehetséges.

Ez egy különleges babsaláta nem azért készült, hogy önálló salátaként fogyasszuk, bár ezt is megtehetjük. Ezt inkább savanyúságként ajánlom különféle sültek mellé, egy grillezés mellé egyszerűen tökéletes. Azért kétszer csípős, mert almapaprika és pepperoni paprika is van benne. Készülhet nyers hagymával, de ecetes gyöngyhagymával is. Ha utóbbi mellett döntünk a bab kivételével minden hozzávaló megvásárolható hozzá egy piaci savanyúságosnál, és ezért gyorsan összeállíthatjuk.recept köret savanyúság saláta csípős bab paprika

Kétszer csípős babsaláta

Tovább


Töltött kápia paprika

Nem, most nem paradicsomszószban pároljuk, hanem finoman megsütjük. recept főétel húsétel töltött paprika sertés bacon

Töltött kápia paprika

Tovább


A paprikavágás egy magasabb szintje

A gyors aprítástól a legszebb díszekig

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Az igazi vadnyugat 
Macskaőrség: Amikor a cica felnő 
Napi videó: 
Bázisugró nagy bajban 
Napi fotó:
Halloweeni mókus


(via youtube)

videó paprika vágásvideó paprika vágás

Tovább


Ami a kertben megmaradt

Itt a november, jönnek a reggeli fagyok. A kertben vagy a terasz ládáiban nevelt paradicsom és paprika utolsó zöld, sárga, vagy narancs színben pompázó termései már nem fognak beérni. Kidobni vétek, régi gyakorlat, hogy ez lesz az alapja a télre elrakott csalamádénak. De van egy másik módszer, amellyel megmenthetjük ezeket a vitaminban gazdag zöldségeket.

Készítsünk belőle mártást, mártogatóst, vagy egyszerűen ketchup helyettesítőt. Tálalhatjuk tészta tetején, hús mellé kísérőnek, vagy egy halom tortilla chips mellé mártogatósként.recept tartósítás szósz mártás mártogatós paradicsom paprika

Tovább

«
1234

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.