Az egyszerűség varázsa.

Mostanság sokkal elfoglaltabb vagyok, ezért előny élveznek nálam azok az ételek, amelyeket gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni. Egy időhiányos napon támadt ez az ötletem is, a cél továbbra is az egyszerűség volt, de nem mondtam le a finom íztől sem.

Serpenyős krumplis csirkerecept melegétel főétel húsétel serpenyős csirke krumpli tejföl

 

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
50 dkg csirkemell
1 Nagy pohár tejföl
5-6 gerezd fokhagyma

kevés zsiradék

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és fél centi vastagon felszeleteljük. A csirkemellet megtisztítjuk, és felkockázzuk.  A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük, és alaposan elkeverjük a tejfölben.
A húst megsózzuk, és beleforgatjuk a telfölbe. Legalább 1-2 órát állni hagyjuk. Egy tűzálló tálat, tepsit, vagy serpenyőt kikenünk zsiradékkal, belefektetjük a burgonya felét. Megsózzuk, majd ráterítjük a tejfölös húst. Elegyengetjük, majd lefedjük a maradék krumplival.
180 fokos légkeveréses sütőben, lefedve, 30 percig pároljuk, majd a fedőt levéve szép pirosra sütjük.

recept melegétel főétel húsétel serpenyős csirke krumpli tejföl

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Akik a halált kísértik
Macskaőrség:  Oroszlán és a kamera  
Napi videó:  
A zsebtolvaj rossz napja  
Napi fotó:
Közös séta

recept melegétel főétel húsétel serpenyős csirke krumpli tejföl