Bécsi krumplisaláta

Egy recept, amibe most szerelmesedtem bele. Egy bécsi szelet, és bécsi krumplisaláta: a tökéletes párosítás. Sok helyen lehet olvasni, hogy ez a recept az eredeti, igazi, klasszikus, de mint sok ételnek, ennek is számtalan fajtája van. Bécs egyetlen utcájában is ehetünk két különféle ízesítésű salátát. Több félét próbáltam már ki, magam is kreáltam egyet, de most ez a recept a kedvencem. Érdemes előzőnap elkészíteni, mert kell egy kis idő, amig kihűl.

Bécsi krumplisaláta

Tovább


Krumpli ágyon sült kolbász

Gyorsan elkészíthető étel azokra a napokra kitalálva, amikor nincs sok időnk főzőcskézni , de valami finomat ennénk. Félig párolt félig sült finomság, a szalonnából és kolbászból kifolyó fűszeres zsírt a krumpli ízesíti.recept melegétel főétel sült krumpli burgonya kolbász szalonna

Krumpli ágyon sült kolbász

Tovább


Csipegető-tál

Egy recept, amit az élet és a foci-vb írt. Fiam nem is olyan régen mutatott nekem egy képet, amin nagy halomba sült krumpli és rajta mindenféle apróra vágott húsok voltak. Nagyon tetszett neki, hogy milyen klasszul lehet ezt közösen csipegetni. A foci vb idején összegyűltünk néhányan, és valamilyen étellel is ki kellett rukkolnom. Ekkor jutott eszembe a kép. Elkészítettem a magam változatát, és hatalmas sikere lett. Középre került a nagy tányér, körbeültük, és kézzel csipegettük a falatokat. Háromszor kellett megismételnem. Így született meg a csipegető tál. A recept maga rendkívül egyszerű, az általa nyújtott élmény teszi igazán különlegessé.

Csipegető-tálrecept főétel húsétel melegétel krumpli sertés bacon sonka buli

Tovább


Pecsenyezsíron párolt-sült burgonya

Egy egyszerű trükkel csodát lehet tenni.

Tovább


Tolnai pecsenye

Egy látványos és igen finom fogás a Tolnai pecsenye, alapjaiban hasonlít a Brassóira, de annak egy felturbózott változata. Több féle alapanyagból készül, és némileg más az elkészítése is.

Tolnai pecsenye

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell-filé
25 dkg gomba
1 kis doboz zöldbab-konzerv
10-15 dkg császárhús
80 dkg krumpli

bors
pirospaprika
kevés zsiradék

Elkészítés:
A krumplit felkockázzuk. A gombát felszeleteljük, a császárhúst vékony szeletei újjnyi csíkokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
A császárhúst zsírjára sütjük, kiszedjük egy tálba. A forró serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a csirkemellet készre sütjük (ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot), és szintén kiszedjük egy tálba. A megmaradt fűszereses zsiradékon megpirítjuk a gombát. Közben a kockára vágott krumplit olajban megsütjük. Amikor a gomba megpirult, a serpenyőbe visszatesszük a császárhúst és a csirkemellet, hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot. Felforrósítjuk. Hozzáadjuk a sült krumplit, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Játékos paradicsom
Macskaőrség: Cica és az autópálya
Napi videó:  Szomjas koala
Napi fotó: Piszokművészet

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.