Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tepsiben sült burgonya

Lehetne egyszerű köret is, de néhány apró trükkel nagyon finom önálló fogás lehet belőle. És egy nyári estén, a teraszon, egy sör mellett... recept főétel burgonya krumpli szalonna zöldhagyma tejföl

Tepsiben sült burgonya

Tovább


Héjában sült burgonya gazdagon

Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.

De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk. recept köret egytáétel sült melegétel burgonya krumpli héjában sült bacon tejföl hagyma sajt

Héjában sült burgonya gazdagon

Tovább


Túrós dödölle

Dödölle, ez a régi falusi étel sajnos kikopott a konyhákból. Ennek egyik oka, hogy annak idején sok paraszti ételt lenéztek, erre a sorsra jutott a dödölle is. A másik ok, hogy elkészítése során két ember is kell hozzá, és egy kis izommunka. De ezzel le lehet tudni a a kalória bevitel egy részét.

A dödölle általában köret, ritkábban sós egytálétel. Pedig lehet édesen is enni. Itt egy remek túrós recept. Aki akarja sósan, szalonnával, aki akarja, édesen, cukorral eheti.

Recept főétel melegétel népi tészta dödölle túró tejföl

Túrós dödölle

Tovább


Sonkás-lilahagymás lepény

Vastagon megkenve fokhagymás tejföllel, kétféle sajttal, hogy tökéletes legyen.

Imádom a kenyerek és péksütemények minden fajtáját, de szívemhez talán a legközelebb a kenyérlepények állnak. Legyen, csak önmagában, vagy készüljön belőle, pomposka vagy pizza, mindegy, egyik jobb, mint a másik. Minden nép kitalálta a sajátját, gyakran nem is állnak messze egymástól. Hogy mit rakunk a tetejére? Csak a fantáziánk és a hűtőszekrény tartalma szab határt.

Ez a recept szintén nagy kedvenc: a fokhagymás tejföl tökéletes alap, a sült sonka és a lilahagyma tökéletes páros, ezt koronázza meg a mozzarella selymes nyúlóssága, és a cheddar finom aromája.recept főétel melegétel kenyér lepény sült sonka lilahagyma tejföl sajt

Sonkás-lilahagymás lepény

Tovább


Húsvét utáni kenyérlángos

A húsvéti nagy sonkázás után szokott maradni egy darab sonka. Legtöbbször ez belekerül a sonka főzőléből készült bablevesbe, vagy lencsefőzelékbe. De most inkább készítsünk belőle egy finom kenyérlángost. A recept alapján két nagy tepsi méretű kenyérlángos készíthető.

húsvét kenyérlángos sonka zöldhagyma tejföl

Húsvét utáni kenyérlángos

Tovább

«
123

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.