A karaj kétség kívül az egyik legfinomabb sertéshús. Formája miatt tökéletesen alkalmas zsebes töltött hús készítésére. A padlizsán viszont jól megfűszerezve tökéletesen alkalmas a töltésre. Ha amúgy is készítünk Vinetta-krémet, töltsük meg azzal.
Padlizsánnal töltött karajzseb
Hozzávalók:
sertéskaraj
Vinetta-krém
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A kicsontozott megtisztított karajt két centiméter vastag szeletekre vágjuk. Középen behasítjuk, és csaknem teljesen átvágjuk, hogy zseb alakuljon ki.
A krémhez keverjünk annyi zsemlemorzsát, hogy masszív töltelék állaga legyen. A keveréket belenyomkodom a húszsebbe. A húst bedörzsölöm gyros fűszerkeverékkel. Zsiradékkal kikenek egy tűzálló tálat, és lefedve párolom. Ha megpuhult, leveszem a fedőt, és pirosra sütöm, Közben locsolgatom a húslével.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Rémisztő növények
Macskaőrség: Világjáró kutya-macska páros
Napi videó: Őrült pillanatok, durva esések
Napi fotó: Az égbe kiálltjuk