Egy klasszikus rizottó, egyszerű és könnyen elkészíthető fogás finom hússal és zöldséggel gazdagon.

Őszi rizottó

 

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
30 dkg cukkini
1 kápia paprika
40 dkg rizs
1 liter húsleves
15 dkg sajt

bors
zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és felkockázzuk. A gombát felszeleteljük, a paprikát és a cukkinit felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk.
Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. Fehéredésig pirítjuk, majd fedő alatt 15 percig párolj. Hozzáadjuk a gombát, majd pár perc múlva a cukkinit és a gombát. Újabb néhány perc pirítás után hozzáadjuk a megmosott rizst, alaposan átkeverjük, majd felöntjük a húslevessel. Fedő alatt puhára pároljuk.
Tűzálló tálba öntjük, vastagon megszórjuk reszelt sajtta, és sütőben rásütjük a sajtot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Hiperrealisztikus babák  
Szem-Szájnak gasztroblog: 

Macskaőrség:  Macska a kifutón
Napi videó:  Kajakkal a vízesésen
Napi fotó: Valaki lemaradt