Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

 Sütlaç

Nagyon sok embernek az a problémája, hogy a török édességek rettentően édesek. Valóban, a baklava, a künefe, vagy akár a locum nagyon-nagyon édes. De a kínálatban üdítő kivétel a Sütlaç (ejtsd: szütlács), a gőzben sült vaníliás rizspuding. Az egyik legegyszerűbb török édesség, finom íze mellett ennek is köszönheti népszerűségét, nem hiányozik az éttermek kínálatából sem. Elkészíteni nagyon könnyű.recept édesség török Sütlaç sütlac rizs puding sült

Sütlaç

Tovább


Az isteni párizsikrém

A tökéletes csokoládékrém. Varázslatossá az teszi, hogy a legfontosabb összetevője a tejszín. Eredeti formájában a cukrászdában egyre ritkábban találkozhatunk vele a drága alapanyagok miatt, a különböző pótlékok viszont jól érezhetően rontják az eredeti ízt.

A párizsi krém egy, a cukrászatban használatos főzött, vajas, intenzív csokoládé ízű, kesernyés alap-krém. Alapjában véve egyszerű, csupán tejszínt, kakaót, cukrot és vajat tartalmaz. Ízesítésül keverhető bele rum, rumaroma, likőr, brandy, étcsokoládé, vanília, mogyoró, kávé, méz.

Többféle változata is létezik, attól függően, hogy például tartalmaz-e tejet, vagy helyette is tejszínt használnak, illetve az összetevők arányai is más-más ízt és állagot eredményeznek. A kapott krém minőségét az alapanyagok minősége határozza meg; érdemes minél zsírosabb tejszínt és minél sötétebb és zsírosabb kakaóport használni.

A legcsodálatosabb tortakrém, de eredetileg ez az őznyelv, a párizsi csúcs, a lúdláb, a Tátra-csúcs, a Gellért-tekercs, a párizsi krémes Nápolyi ostya-rudak, a bohém-szelet és a fatörzs nevű süteményeknek.

Létezik többféle változat, kisebb nagyobb különbségekkel. Én ezt kedvelem a legjobban. Készítése nem bonyolult, de időigényes.

recept édesség krém torta párizsi párizsikrém

Párizsikrém

Tovább


Őszi rizottó

Egy klasszikus rizottó, egyszerű és könnyen elkészíthető fogás finom hússal és zöldséggel gazdagon.

Őszi rizottó

Tovább


Texasi zöldséges-rizses sertéshús

Egy Tex-Mex stílusú fogás, de magyar konyhához nagyon közelálló ízvilág. Egy gazdag egytálétel, erős fűszerezéssel, és sok finom zöldséggel.

Recept főétel melegétel egytálétel hús rizs sertés zöldség texas mexikó

Texasi zöldséges-rizses sertés

Tovább


Epres-sajtos kehely

Sose fogom megérteni, hogy a mascarponet miért nevezik sajtnak, amikor valójában krémsűrű tejszín. De bárminek is nevezik, az egyik legjobb sütemény- és krém alap. Ez egy egyszerű hideg desszert, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, most éppen az epernek van szezonja, ezért ezzel készült .

Epres sajtos kehely

Tovább

«
123

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.