Szeretem a görög konyhát, de úgy általában rajongok a mediterrán konyháért. Különösen a roston sültek fűszerezését szeretem. Másik nagy kedvencem a tötltött ételek, egy kis töltelékkel megduplázni az élvezetet. Ezt a két szenvedélyemet egyesítettem ebben a receptben. Hétvégén Eredetileg roston sütöttem volna, de az eső megakadályott benne. Olajban kisütve is nagyon finom volt. Köretként hétfői receptemet, a burgonya gratint adtam hozzá.
Görög töltött húsgolyó
Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka
10 dkg feta sajt
2 gerezd fokhagyma
kevés olivaolaj
1 tojás
só
bors
1 teáskanál oregano
2 teáskanál pizza fűszerkeverék
Elkészítés:
A sajtot felkockázzuk 1-2 kockacukor méretűre. A többi összetevőt összegyúrjuk. Adjunk hozzá egy 1-2 kanál olivaolajat, nem csak kevésbé lesz száraz, de az ízéhez is hozzájárul. Figyeljünk oda a sózásra, vegyük figyelembe a sajt sósságát is.
A keverékből húsgolyót gyúrunk úgy, hogy a közepébe helyezünk egy kocka sajtot. Olajban vagy grillen kisütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Retro-futurisztikus háromkerekű
Macskaőrség: A macskák nem bíznak bennünk annyira
Napi videó: A legmagasabb tévétorony tetején
Napi fotó: A cabrio hátránya