Neve ellenére teljesen más, mint egy bakonyi tokány.

Ha azt halljuk egy ételnél, hogy gombás és paprikás, azonnal a bakonyi módra asszociálunk. Ha csak azt halljuk, hogy paprika van benne, vagy pörköltre, vagy lecsóra gondolunk. Pedig ha ezeket a zöldségeket nem pároljuk, hanem pirítjuk, teljesen más íz világú étel születik. Ez a tokány tökéletes példa erre.recept főétel melegétel húsétel tokány gomba kápia paprika sertés

Gombás-parikás tokány

 

Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
15 dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg gomba
2 fej hagyma
2 db kápia paprika
4 gerezd fokhagyma

bors
majoránna

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, felcsíkozzuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát és a paprikát karikára, a fokhagymát és a gombát szeletekre vágjuk.

A szalonnát kisütjük, a zsiradékon a fokhagymát és hagymát megpirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, erősen borsozzuk, és megszórjuk majorannával. Fedő alatt pároljuk.

Amikor a hús csaknem kész, hozzáadjuk a gombát, és összepirítjuk. Zsírjára pirítjuk, és amikor elkészült hozzáadjuk a felkarikázott paprikát. Mindössze egy percet még pirítjuk, hogy a paprika ropogós maradjon, és ne engedjen levet.

recept főétel melegétel húsétel tokány gomba kápia paprika sertés

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Prehisztorikus orvvadászok 
Macskaőrség: A cicus imád csevegni
Napi videó:   Nincs jobb, mint a banán Smothie
Napi fotó: Ha rád ugat, biztos az infarktus 

recept főétel melegétel húsétel tokány gomba kápia paprika sertés