Nagy kedvenceim a sós sült tészták, mindenféle hússal vagy zöldséggel töltött táskák, tésztazsebek. Legyen az kelt tésztába, leveles tésztába, vagy akár réteslapba csomagolva, az egyszerű vagy éppen rafinált fűszeres töltelék mennyei második fogás egy tartalmas leves után, de remek önálló vacsora is lehet. Ez az recept az egyik legegyszerűbb, mégis az egyik legnagyobb sikerű a családban. Hidegen-melegen egyaránt isteni.
Csirkés leveles-táska
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
40 dkg csirkemellfilé
só
bors
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál tejföl
1 tojás
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összetörjük, elkeverjük a tejfölben, majd beleforgatjuk a csirkét. A lényeg, hogy a húskockák maccsosak legyenek a tejföltől. 15 percig állni hagyjuk
Kiterítjük a tésztát, egyik oldalán elterítjük a húst. Ráhajtjuk a tészta másik felét, szépen becsomagoljuk. Megkenjük felvert tojással.
170 fokon aranysárgára sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Daruból szálloda
Macskaőrség: Macskamentés
Napi videó: Mintha összenőttek volna
Napi fotó: Lehunyja sok szemét a ház