Eredetileg egy ízgazdag szuper köretet akartam készíteni, de annyira zseniális lett, hogy szinte csak ezt ettük, így lett belőle egytálétel.

recept főétel köret egytálétel melegétel burgonya speót juhtúró

Juhtúrós spenótos burgonya

 

Hozzávalók:
20-25 dkg leveles spenót,
kis fej fokhagyma,
fél erős zöldpaprika,
1 kg burgonya
20 dkg juhtúró,
zsiradék,
só,
bors.

Elkészítés:
A spenót leveleket bő vízzel átmosom, a levélszárakról lehúzom a leveleket, 2 centis darabokra aprítom. Bő, forrásban lévő, sós vízbe dobom, majd újraforrástól egy percig előfőzőm. Tésztaszűrőbe öntöm, lecsöpögtetem, félre rakom. A fokhagymagerezdeket vékonyan felkarikázom. A paprikát vékony karikára aprítom. A burgonyát megtisztítom, centi vastag karikákra vágom.

A zsiradékon megpirítom a fokhagymát, rádobom a paprikát és az előfőzött spenótot, átforgatom, majd az hozzáadom a burgonyát is. Sózom, borsozom. Lefedem, néha átkeverem. Amikor a krumpli puha, hozzákeverem a juhtúrót, és átmelegítem. Azonnal tálalom.

recept főétel köret egytálétel melegétel burgonya speót juhtúró

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.