Egy különleges köret, akár ünnepre. Egyszerre édes és fűszeres, sült húsok ideális kísérője. Ízlés szerint lehet krumplipüré-szerűen sűrű, hogy a tányérra rakjuk, vagy szinte mártásként sűrűn folyós, hogy meglocsoljuk vele a húst.recept melegétel főétel köret sütőtök kakukkfű

Kakukkfüves-almás sütőtökpüré

 

Hozzávalók:
1kg kanadai sütőtök
5 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
1 közepes alma
3 dl tejszín
2-3 evőkanál méz
fél narancs leve
kakukkfű
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük, és kikaparjuk a belsejét. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, és a mézzel karamellizáljuk. Meghámozzuk és felkockázzuk az almát, és fedő alatt megpároljuk.

Amikor kész belerakjuk a sütőtököt, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük borssal, szerecsendióval, esetleg pici só is kell bele. Csavarjuk bele a fél narancs levét. Főzzük fel a tejszínnel. Ízlés szerint tejjel,  narancslével, vagy vízzel lazíthatjuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.