Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Savanyított retek

A hónapos retek az egyik legjobb dolog a tavaszban. Együk csak vajas kenyérrel, kerüljön szendvicsünkbe, aprítsuk salátába, vagy csak kapjunk fel egy darabot és harapjunk egy harsogót. Egyformán tökéletes megoldás. Az a recept a retek egy új oldalát mutatja meg. Savanyítva remek kiegészítő sült húsok mellé, de gyakorlatilag bármire ugyanúgy használhatod, mint nyersen. Néhány óra pihentetés után már fogyasztható is. A retek héja hamarosan elveszti a színét és a retek enyhén rózsaszín lesz.  5-6 nap alatt megpuhul. Hűtőben hosszabb ideig eláll, de általában erre nincs sok esélye. Gyorsabban fogy, mint ahogy készíteni lehet.

recept hidegétel savanyúság saláta retek savanyított

Savanyított retek
Hozzávalók:
0,5 kg hónapos retek
2 dl almaecet
3 dl víz
4 evőkanál méz
3 teáskanál só
1 teáskanál mustármag
2 db fokhagyma
15 szem feketebors
1 teáskanál koriandermag

Elkészítés:
A retket gondosan megmossuk, megtisztítjuk, és uborka-gyalun legyaluljuk. tömjük bele az üvegbe, szórjuk rá a fűszereket. 

A vízbe tegyük bele az ecetet, a mézet és a sót. Forraljuk fel, és töltsük fel az üveget. Zárjuk le. Miután lehűlt, már fogyasztható is, de dunsztba téve hosszú időre tartósíthatjuk.

recept hidegétel savanyúság saláta retek savanyított

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 

Tovább


Málna-krémleves hidegen készítve

Ki akar ilyen kánikulában a tűzhely mellett állni?

Tombol a kánikula, de ebéd kellene. Próbálunk a lakás hűvösébe menekülni, de ha főzünk, azzal a lakást melegítjük. A meleg miatt mozogni sincs az embernek kedve. Ilyenkor igazán fontos szempont a receptnél a gyors elkészítés. Ha ráadásul kiderül, hogy főzésre sincs szükség, az étel abszolút befutó.

Ez egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves. Pár perc alatt kikeverhető, és ha minden alapanyagot a hűtőben tároltunk, azonnal hidegen tálalható. Hogy még hidegebb legyen, nyugodtan rakhatunk bele jégkockát, ha tányérban tálaljuk fagyasztott gyümölcsöt is rakhatunk bele.

De egy ilyen jéghideg levest nem kell feltétlen tányérban felszolgálni. Töltsd egy bögrébe, s szívószállal szopogasd el az árnyékban.

recept hidegétel leves gyümölcs málna

Málna-krémleves hidegen készítve

Tovább


Csirkés leveles-táska

Nagy kedvenceim a sós sült tészták, mindenféle hússal vagy zöldséggel töltött táskák, tésztazsebek. Legyen az kelt tésztába, leveles tésztába, vagy akár réteslapba csomagolva, az egyszerű vagy éppen rafinált fűszeres töltelék mennyei második fogás egy tartalmas leves után, de remek önálló vacsora is lehet. Ez az recept az egyik legegyszerűbb, mégis az egyik legnagyobb sikerű a családban. Hidegen-melegen egyaránt isteni.recept főétel melegétel hidegétel tészta levelestészta csirka

Csirkés leveles-táska

Tovább


3 perces eperdesszert

Sokszor van olyan pillanat, amikor nincs kedvünk vagy időnk a konyhában pepecselni, de egy kis édesség olyan jól esne. Egy könnyű reggeli, vagy délutáni nassolás? Mindegy, a lényeg, hogy pillanatok alatt elkészíthető, egészséges, és nagyon finom. Az arányok úgy állítod össze, ahogy neked ízlik. Most épp itt az eperszezon, de télen is tökéletes fagysztott eperből.recept hidegétel desszert eper görög joghurt

3 perces eperdesszert

Tovább


Sonkába burkolt csirke

Szeretem, ha a húsokat nem a hagyományos módom készítem el. Az egyik ilyen módszer, amikor egy sütőformában, különböző kísérőkkel együtt sütöm meg. A hús így inkább párolódik, ezért egészségesebb. A köré kevert egyéb összetevők pedig az ízét gazdagítják, és szinte pástétomként állnak össze egyetlen tömbbe. Ez hidegen jól szeletelhető, remekül mutat a hideg tálakon. Már ha van időnk kivárni. Frissen és forrón ez sokkal szétesősebb, viszont mennyei finomság.

recept főétel melegétel hidegétel húsétel csirke mell sonka sütőforma sajt

Sonkába burkolt csirke

Tovább

«
1234

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.