Padlizsán, gomba, egy kis kolbász. Egy nagyon egyszerű, gyorsan összedobható, könnyű fogás egy forró nyári estére. A zöldség csak pirul,nem párolódik, így ropogós és mégis puha lesz.

Végre itt a padlizsánszezon, egyik nagy kedvencem. Bár csak az utóbbi évtizedekben lett népszerű, elég régen ismerjük. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, Magyarországra török-bolgár közvetítéssel került, innen a ritkábban használt törökparadicsom vagy kékparadicsom név is.recept főétel padlizsángomba kolbász paradicsom

Paradicsomos padlizsán

 

Hozzávalók:
2 kisebb padlizsán
50 dkg gomba
30 dkg grillkolbász
1 doboz sűrített paradicsom
1 mk. só
1 mk. bors
kevés zsiradék

Elkészítés:
A gombát és a padlizsánt egyforma darabokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

Egy serpenyőbe tesszük a zsiradékot, hozzáadjuk a kolbászt és mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon pár percet pirítjuk.

Mehet bele a kevés vízzel elkevert sűrített paradicsom, csak annyi vizet adjunk csak hozzá, hogy egyenletesen beborítson mindent. Aki szereti jó paradicsomosan, az nyugodtan megduplázhatja a pürét. Még 1-2 percig pirítjuk, hogy elpárologjon a felesleges víz,  és már kész is.

Friss kenyérrel, esetleg rizzsel tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.