Ha megjelenik a medvehagyma, tudhatjuk, hogy végre itt a tavasz. Egy csodás ízesítő, amely egyszerre kínélja a hagyma és fokhagyma ízét, és a zöld levél harsány ropogósságát. Most egy végtelenül egyszerű, de nagyon ízletes sajttekercset mutatok meg.

Medvehagymás sajttekercs

 

Hozzávalók:
Szeletelt félkemény sajt (edami, Maastdamert, stb.)
1 kis csokor medvehagyma
50 dkg tehéntúrótúró
4 ek. Brynza juhtúró

Elkészítés:
A medvehagymát megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. A túrót elkeverjük a juhtúróval. Ízlés szerint állítsuk be, mennyire legyen a romás. Ízlés szerinti mennyiségben adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, de nem kell sajnálni belőle.

A keveréket nyomózsákba töltjük. A sajtszelet egyik szélére egy csíkot nyomunk, feltekerjük. Tálra helyezzük, díszítésül a két végére és közepére Így ismételjük, amíg tart a keverék. A végén zöldségekkel díszítjük a tálat.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.