Ezt a különleges receptet édesanyámtól tanultam. nem ismerem az eredetét, de népmesei fordulattal az anyja egy almás pite, apja egy zserbó lehetett.
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg margarin,
1 tojás,
10 dkg porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
citromhéj,
pici só,
2 dl tejfel,
kb. 50-60 dkg liszt,
1 sütőpor
Töltelék:
10 dkg darált dió,
kb. 1-2 kiló alma hámozva, reszelve, dinsztelve cukorral, fahéjjal,
kevés baracklekvár.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrom, míg egyenletes állagú nem lesz. Kb. 1 órára a hűtőbe rakom. Két részre osztom, majd lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtom az egyik felét. A tepsit vajazom, lisztezem.
A tésztalapot megkenem a lekvárral, majd rászórom a darált diót, utána elterítem rajta az almát. Végül a tészta másik felét is kinyújtom, és a tetejére illesztem. Villával megszurkálom a tetejét, megkenem tojással.
180o-on kb. 30 perc, légkeveréses sütőben.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Az égből pottyant szépség
Napi videó: A kutya nagyon szeretné a kolbászt