Egy pikáns, savanykás saláta tökéletes a nyári grillhúsok mellé.
Keleties babsaláta
Hozzávalók:
30 dkg főtt zöldbab (konzerv, vagy sós lében főzött sárga, vagy zöld hüvelyű bab)
1 kis doboz kukorica konzerv
2 közepes vöröshagyma kockára vágva
zöldpetrezselyem aprítva
kb. 20 dkg fetasajt kockára vágva
fekete olivabogyó
Marinádhoz:
6 ek. olivaolaj
2 ek. fehérborecet
kevés só
2 csapott kk. pirospaprika
1 csapott kk. fekete őrölt bors
2 gerezd fokhagyma összenyomva
Elkészítés:
Az olajat keverjük el az ecettel és a fűszerekkel.
A lecsepegtetett zöldbabot és kukoricát keverjük össze a kockára vágott hagymával, az oliva bogyóval, és a petrezselyemmel. Keverjük el a marináddal. Vágjuk rá a fetasajtot, és óvatosan keverjük bele. 30 percet hagyjuk állni fogyasztás előtt, hogy az ízek össze tudjanak érni.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.