Egy hagyományos krémlevest, és fel lehet turbózni, néhány igazán aromás összetevővel, amitől más karaktert kap a leves.
Füstös-csilis cukkini leves
Hozzávalók:
80 dkg cukkini
25 cm póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt sajt (pl. karaván)
2,5dl tejszín
húsleves (vagy húsleveskocka és víz)
bors
vaj
csili paprika
Elkészítés:
Póréhagymát felkarikázom, kevés vajon megdinsztelem, rányomom a fokhagymát. A cukkinit felkockázom, pár perc múlva felöntöm annyi húslevessel, amennyi ellepi. Felforrás után borssal és csilipaprikával ízesítem, és puhára főzöm. Belerakom a reszelt sajtot. Botmixerrel összeturmixolom. Levesbetétnek füstös aprógombócot főzök bele. A végén felforralom a tejszínnel. Tálaláskor, egy kis csiliporral megszórjuk a tetejét.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?