Egyszer egy török élelmiszer boltban vásárolgattam, amikor rábukkantam az ő gyros fűszer-keverékükre. (Gondolom eredetileg döner kebab keverék lenne, de már alkalmazkodtak Magyarországhoz, itt minden gyros.) Megtetszett, hogy teljesen más az illata, mint a görög keveréké. Vettem néhány dekával, és ezt az egyszerű ételt találtam ki. 20 perc alatt elkészíthető, egyszerű, és olcsó.
Török pecsenye
Hozzávalók:
60 dkg hús (lehet pulyka, csirke, sertés, bárány)
1 nagy fej hagyma felkarikázva
1 doboz fehér babkonzerv
2 púpos teáskanál török gyros fűszerkeverék
2 teáskanál só
Félbevágjuk a hagymát, és vastagon felkarikázzuk.
Kevés zsiradékon megdinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk.
Kifehéredésig sütjük. Rászórjuk a gyros fűszerkeveréket.
Mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. (csirke estében kb. 10 perc) Ha a hús saját levét elfőtte, és még nem puha, kis vizet öntsünk alá.
Beleöntjük a lecsöpögtetett babot, és átforraljuk.
A Török pecsenye elkészült.
Rízzsel tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A világ legnagyobb farakása
Napi videó: Kajakkal száguldani
Macskaőrség: Ilyet még nem láttál: a macska kopog az ajtón