Leveles tésztából és virsliből könnyen lehet vendégváró falatokat csinálni. De ha hajlandóak vagyunk öt pernyi plusz munkára, akkor egy látványos tésztával nyűgözhetjük le családunkat, vagy vendégeinket.

 

 Virsli-kalász

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
virsli

Elkészítés:

A leveles tészták kinyújtjuk. Akkora kockákat vágunk, amely olyan hosszú mint a virsli, és 2-3 centivel szélesebb mint a virsli kerülete.

A virslire ráhajtjuk a tésztát, és lenyomkodjuk a széleit úgy, hogy kapjunk egy kb. két centiméteres tésztafület.

Vágjuk be körülbelül egy centiméterenként úgy, hogy a tésztafül felét ne vágjuk át.

Emeljük át a sütőlemezre vagy tepsibe.  Most jön a trükk: megfogjuk az első karikát, és fordítsuk el kilencven fokkal. Fektessük át a fül túloldalára. A következőt a fül innenső oldalára. Folytassuk ugyanígy addig, amíg a végére nem érünk.

Igazgassuk el, hogy szép kalászforma legyen. közepén a tésztát kocsit nyomjuk össze.

 

Kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben süssük 15 percig.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Veszélyesen élni

Napi videó:   A kos úgy, mint egy ember

Napi fotó:  Kidőlt a fa

Macskaőrség:   Takaró


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...