Egy omlós, puha, fehér kenyér, amely a fokhagymás vajtól egészen fantasztikus aromát kap. Nem is kell hozzá semmi, csak letörünk belőle egy darabot és elmajszoljuk.

recept kenyér fokhagymás

Fokhagymás kenyér

 

Hozzávalók:
55 dkg finomliszt
4 dl tej
2,5  dkg élesztő
3 mokkáskanál só
15 dkg vaj
4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajba törjük bele a fokhagymát és alaposan keverjük el.

A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy evőkanál lisztet és az élesztőt, pici cukrot adhatunk hozzá, és futtassuk fel. A lisztet keverjük el a sóval, és adjuk hozzá a tejet. Gyúrjunk alaposan össze, majd letakarva tegyük félre, és kelesszük a duplájára.

Vastagon lisztezett deszkára borítsuk ki. Tetejét szórjuk meg liszttel, és vágjuk négyfelé. A darabokat egyenként gyúrjuk át, nyújtsuk ki ovális formára. Kenjük meg a fokhagymás vajjal, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre.

Kelesszük duplájára. A sütőt melegítsük fel 200 fokra, kis tálkában rakjunk az aljára vizet, és süssük aranybarnára.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.