Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pezsgő-pisztoly

Kicsit drága szórakozás, de van az a minőség, ami ennél jobbat nem érdemel. dizájn parti buli pezsgő pisztoly

Tovább


Másnapos saláta

Az emberi gyomor időnként - valljuk be, főleg esti komolyabb italozás után - kívánja a savanyút. Ez egy ilyen alkalomra való saláta. A savassága nyugtatja a gyomrot, mégsem irritálóan savanyú, és éhség elűzésére is kiváló. De egy sült mellé is remek köret. Kiadós és gyorsan elkészíthető.recept köret saláta hidegkonyha savanyúság csalamádé almaparika kukorica hagyma

Másnapos saláta

Tovább


Az isteni párizsikrém

A tökéletes csokoládékrém. Varázslatossá az teszi, hogy a legfontosabb összetevője a tejszín. Eredeti formájában a cukrászdában egyre ritkábban találkozhatunk vele a drága alapanyagok miatt, a különböző pótlékok viszont jól érezhetően rontják az eredeti ízt.

A párizsi krém egy, a cukrászatban használatos főzött, vajas, intenzív csokoládé ízű, kesernyés alap-krém. Alapjában véve egyszerű, csupán tejszínt, kakaót, cukrot és vajat tartalmaz. Ízesítésül keverhető bele rum, rumaroma, likőr, brandy, étcsokoládé, vanília, mogyoró, kávé, méz.

Többféle változata is létezik, attól függően, hogy például tartalmaz-e tejet, vagy helyette is tejszínt használnak, illetve az összetevők arányai is más-más ízt és állagot eredményeznek. A kapott krém minőségét az alapanyagok minősége határozza meg; érdemes minél zsírosabb tejszínt és minél sötétebb és zsírosabb kakaóport használni.

A legcsodálatosabb tortakrém, de eredetileg ez az őznyelv, a párizsi csúcs, a lúdláb, a Tátra-csúcs, a Gellért-tekercs, a párizsi krémes Nápolyi ostya-rudak, a bohém-szelet és a fatörzs nevű süteményeknek.

Létezik többféle változat, kisebb nagyobb különbségekkel. Én ezt kedvelem a legjobban. Készítése nem bonyolult, de időigényes.

recept édesség krém torta párizsi párizsikrém

Párizsikrém

Tovább


Snidlinges juhtúrómártás

A frissen sült parázskrumpli önmagában is egy isteni étel, annyira jó, hogy még hús sem kell mellé. De ezt még lehet fokozni: egy markáns, fűszeres mártással csodát lehet tenni. A juhtúró markáns ízét tompítja a tejszín, és a snidling egy kis zöld frissességet visz bele. És még elkészíteni is gyors és egyszerű.

Snidlinges juhtúrómártás

Tovább


Gombás-paradicsomos csirkemáj

Nagyon szeretem a májat, nem csak finom, de egészséges, és ezek felett még olcsó is. Csirkemáj, pulyka máj, nem hizlalt kacsamáj, hasonló íz, mégis megkülönböztethető jellegzetességekkel. Egy egy könnyen és gyorsan elkészíthető fogás, mégis különbözik a hagyományos elkészítési módoktól. És az íze…recept főétel húsétel melegétel belsőség csirkmáj gomba paradicsom

Gombás-paradicsomos csirkemáj

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.