Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Parti szökőkút

Minden buliban jól mutat az asztalon egy ilyen parti szökőkút. Fel lehet tölteni bóléval, sangriával, vagy akár koktéllal. A lényeg, hogy egy átlátszó, színes ital legyen, hogy jól érvényesülhessen.

Az egész szökőkút átlátszó akrilból készült, és alulról színes ledekkel van megvilágítva. Látványos, ahogy az ital a nyolc csőrön keresztül folyik lefelé három emeleten át. Sajnos, menthetetlenül bekövetkezik, hogy minden buliban valaki legalább annyira berúg, hogy közvetlenül a kútból akar inni, menthetetlenül összefröcskölve mindent.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mióta van újévi fogadalom?

Napi videó:   Téli baleset-gyűjtemény

Napi fotó:  Ha napozni akarok, akkor napozok

(via geekology)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Napi coolság: Party tányér

Tipikus példája annak, hogy ez miért nem jutott még senkinek az eszébe.

Legyen az kerti parti, házibuli, vagy céges rendezvény, az egyik legnagyobb problémánk, hogy csak két kezünk van. És eljön a pillanat, hogy enni szeretnénk. Az egyik kezünkben van a papír vagy műanyag tányér, a másikban az ital, ööö… és kellene  egy harmadik kéz, amivel a szájunkhoz emeljük a falatot.

Erre nyújt szellemes megoldás a Go Plate. A tányér közepén egy kiemelkedés van egy nagy lyukkal, körülötte cikkekre van osztva a tányér. A különböző ételeket remekül elválasztják egymástól a kis falak. De most jön a lényeg, a tányért rá lehet húzni a sörösüvegre, az üdítős pohárra, vagy éppen a sörös dobozra. De még olyan is akad, amelyik pezsgőspohárra húzható. Így az italunk kvázi tányértartóként funkcionál, a felszabadult kezünkkel vígan falatozhatunk.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyen egy bangladesi bőrgyár

Napi videó:   Máshol így csinálják a járdát

Napi fotó:  Kapd be!

(via goplate)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ipam-napam kedvence

Szombaton, a helyi szüreti fesztiválon barátommal beneveztem a főzőversenyre. Helyben, bográcsban főzött ételekkel lehetett nevezni, mi pörkölt kategóriában indultunk. Nem akartunk hagyományos étellel indulni, ezért kitaláltunk valami újat: Egy kicsit édeset, paradicsomosat. Az ipam-napam kedvence nevet kapta. Papp Gábor barátom főzte, én most javarészt kuktáskodtam, és rohangáltam.

Az ipam-napam kedvence második helyezést ért el. A zsüri tagjai Hargitai György mesterszakács és Opóczky Sándor mesterszakács volt.

A zsűrizés után a kész ételeket bárki megkóstolhatta. Az ipam-napam kedvence az utolsó gombócig elfogyott. A történet vicces zárása, hogy a maradék 4-5 dl szaftot az összeverődött társaság friss kenyérrel kitunkolta a bográcsból.

A zsűrinek feltálalt Ipam-napam kedvence

Azért kapta ezt a nevet, mert szeretek az ételeknek archaikus neveket adni, hogy ne halljanak ki ezek a szép szavak. ipa jelentése após, a napa anyós. Azért az ő kedvencük, mert a gombóc szétomlik fogatlan szájukban.

A szavakat én is csak egy népdalból ismertem.

Nem vagyok én senkinek se adósa, adósa
Él még az én feleségem édesanyja édesapja,
meg annak az anyósa, apósa,
Eb fél, kutya fél, míg a ipam, napam él.
Eb fél, kutya fél, míg a ipam, napam él.

A recept könyhára szabott verziója:

Ipam-napam kedvence

 Hozzávalók:

0,5 kg sertéscomb

0,5 kg marhalapocka

1 evőkanál zsír

3 közepes fej hagyma

1 kávéskanál Édes Anna (édes paprikakrém, az Erős Pista nem csípős "húga")

1 evőkanál kakukfű-csombor méz

bors

1 mokkás kanál pirospaprika

kb. 1/2 evőkanál majoranna

kb. 1/2 evőkanál kakukkfű

kb. 1/2 evőkanál őrölt babérlevél

kb. 0.5 dl ketchup

Elkészítés:

A kétféle húst megtisztítjuk, ledaráljuk, összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A pépből körülbelül másfél centiméter átmérőjű golyókat gyúrunk.

Az apróra vágott hagymát megpároljuk a kanál zsíron. Amikor elkészül, belekeverünk egy kanál mézet, és addig kevergetjük, amíg szép világosbarnára karamellizálódik. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a majorannát, kakukkfűvet, és az őrölt babérlevelet. Kis vizet öntünk alá, és egy-két percig összepároljuk.

A kész gombócok

Óvatosan belerakjuk a húsgombócokat, és kifehéredésig pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy csaknem ellepje. Beleöntjük a ketchupot, és az Édes Annát. Fedő alatt pároljuk addig, amíg a tetejére fel nem jön a zsír. Ekkor a zsírfoltokra szórjuk a pirospaprikát, és átkeverjük az egészet. Lefedjük, és készre pároljuk.

A versenyen káposztás tésztával tálaltuk. A zsüri külön kiemelte, hogy kellemes kombinációt ad a pörkölt a káposztás tésztával.

Az utolsó adag már másféle tésztával


Szemtől szemben


Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Átmennél rajta?

Napi videó:   Csúnya bukták Kinecttel játszva

Napi fotó:  Az árbóc csúcsán állva

Tovább


Születésnapi kerti buli

A "Terülj, terülj, asztalkám":

A megrakott fatál:

Előétel: rockfort-hab piritóssal, mellette egy tál Tzaziki, amelyről kiderült, hogy piritósra kenve remek előétel:

Kolbásszal töltött karaj, középen a tálban a lesült hús zsírja

Kentucky csirkefalatok:

Sült oldalas:

Aszalt szilvával töltött pulykamell:

Baconbe csavart csirkemáj:

Cukkinis zöldség csatni:

Szilva csatni:

Korhelysaláta:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Lánctalpas kerekesszék

Napi videó:   Néha a gazdi túlzásba esik

Napi fotó:  Lépcső a fellegekbe

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.