A lebbencshez hasonlóan tésztára alapozott egytálétel sűrűségű leves.
Tarhonya leves vastagon
A lebbencshez hasonlóan tésztára alapozott egytálétel sűrűségű leves.
Tarhonya leves vastagon
A húsos napok után egy különleges zöldségleves, amelynek az alapja a sonkafőző lé. Egy különleges gombóctól lesz más, mint amit eddig kóstoltál.
Húsvét utáni gombócleves
Én olyan sűrűn szeretem a leveseket, hogy szinte megáll bennük a kanál. Ezt még lehet fokozni, ha nem levest, hanem egy leves alapú egytálételt készítünk. Akkor jó, ha a végén már a zöldség és tésztadarabok szinte kilógnak a fazékból. A tartalom a lényeg, a lé szinte mellékes. Ezekben a hideg napokban kellemesen melengeti a gyomrot.
Novemberi melengető
A tökéletes tavaszi levesbetét. Tartalmas ragulevesekben a legjobb.
Medvehagymás galuska
Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ívódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.
Édes csípős sárgarépa-krémleves