Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dinsztelt almás-savanyúkáposzta

Érdekes, de még mindig a legtöbb ember számára a dinsztelt káposzta egyértelműen édeskáposztát jelent, és természetesen lilát. De próbáld ki egyszer a savanyú káposztát dinsztelni. Bármilyen sült mellé isteni köret, egyszerre édes és savanykás, igazi ízbomba.

Dinsztelt almás-savanyúkáposzta

Hozzávalók:

Tovább


Húsos lucskos káposzta

Egyszerűségében zseniális étel, csak valahogy túl ritkán csináljuk. Nem egy hagyományos káposztás étel: édes káposztából készül, mégis savanykás, kaporral, és sok hússal.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Húsos lucskos káposzta

Hozzávalók:
60-70 dkg fejes káposzta
50 dkg sertéshús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Olaj
1 csokor kapor
(nyáron paprika, paradicsom is mehet bele)
Rántás: olaj, liszt, pirospaprika
Kávéskanálnyi ecet, ízlés szerint lehet több is
Tálaláshoz tejfel

Elkészítés: A kockára vágott vöröshagymát, kis olajon megdinsztelem, a végén az összenyomott fokhagymát is beleteszem, majd a kockára vágott húst. Sózom, és a vágott kaprot is hozzáadom.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Átforgatom, keverem, amíg a hús ki nem fehéredik, akkor felöntöm kis vízzel, hogy a húst éppen ellepje. Addig főzöm, amíg félig megpuhul, akkor belerakom a kockára vágott káposztát is. Ha megpuhult minden, akkor berántom.

Tálaláskor tejfellel ízesítem.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A legkeményebb csaj

Napi videó:   Macska, a nagy vadász

Napi fotó:  Trükkös megoldás

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Tovább


Gasztro fotónovella - Paradicsomos párolt marha

Ezzel az isteni étekkel az egyik barátom lepett meg, és rögtön el is kértem a receptjét. Egyúttal az abszolút kezdőknek is szeretnék segíteni a konyhában, ezért lépésenként, fotóval illusztrálva mutatom be az elkészítését. A gasztro fotónovella első fejezete a paradicsomos párolt marha.


Tovább


Pulykarózsa

Amikor megcsináltam ezt az ételt az volt a célom, hogy egy könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás készüljön. Az összetevők egyszerűek, gyorsan elkészíthető, és látványosan tálalható. Ínycsiklandozó finomság.

Tovább


Camembertes pulykarolád

Amikor egész pulykamellet dolgozunk fel, hosszú vékony csíkokat is szoktunk vágni, amely tökéletesen alkalmas hústekercsek készítésére. Múltkor úgy döntöttem, hogy két kedvenc csemegémet egy receptben egyesítem.

Camembertes pulykarolád

Hozzávalók személyenként:
3 hosszú és vékony pulykamell szelet
3 szelet bacon szalonna
3 db fél gyufásdoboz méretű camembert sajt darab

bors
zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, a szélére ráteszem a sajtot, és feltekerem rá a húst. A tekercset körbetekerem egy szelet szalonnával.

Egy cseréptálat kikenek egy kis zsiradékkal, és a tekercseket egymás mellé fektetem. A tálat lefedem egy alufóliával, és kb. 20 percig párolom. Ha megpuhult, leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Közben a húslével locsolgatom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet

Napi videó:   Rendes apa ilyet épít a fiának

Napi fotó:  Rhododendron-park, Kromlau, Németország

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.