Érdekes, de még mindig a legtöbb ember számára a dinsztelt káposzta egyértelműen édeskáposztát jelent, és természetesen lilát. De próbáld ki egyszer a savanyú káposztát dinsztelni. Bármilyen sült mellé isteni köret, egyszerre édes és savanykás, igazi ízbomba.
Dinsztelt almás-savanyúkáposzta
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
2 db hámozott, reszelt alma,
2 dl víz
3 evőkanál cukor,
egy diónyi zsír,
csipet só,
csipet őrölt kömény.
Elkészítés:
A káposztát nem túl sok vízben átmosom, és alaposan kinyomom belőle a vizet. A zsírt az edényben felolvasztom, rászórom a cukrot, és aranyszínű karamellt készítek.
Ráteszem a kinyomkodott káposztát, az almát, a csipet sót, a vizet, és átforgatom.
Fél óráig párolom fedő alatt, majd utána leveszem a fedőt, és sűrűn kevergetve addig párolom, amíg a víz el nem tűnik alóla.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Egy képkockával a történés előtt
Napi videó: FlyBoard - A legkirályabb vizi szerkentyű