Egy ultrakönnyű köret, amely maga az egyszerűség tökéletessége. Villámgyorsan elkészül, mert nem pároljuk, csak pirítjuk.
Pirított hagymás gombafejek
Egy ultrakönnyű köret, amely maga az egyszerűség tökéletessége. Villámgyorsan elkészül, mert nem pároljuk, csak pirítjuk.
Pirított hagymás gombafejek
Lehet még újat mondani egy töltött káposztáról? Igen. Nekem mondtak újat. Én azért nem szerettem a töltött káposztát, mert savanyú káposztából készül. Sokan így vannak vele. De ezt a receptet egy lánytól kaptam, aki valahonnan Nyíregyháza közeléből jött. Ő mesélte, náluk így csinálják a töltött káposztát. Ezért kapta a nyírségi nevet. Érdekessége, hogy édes káposztából készül, pradicsomos lében és sok füstölt hússal. Jó magyar szokás szerint ez egy igazi húsétel, mert a káposzta gyakorlatilag csak csomagolásra szolgál.
Nyírségi töltött káposzta
Egy különleges köret, akár ünnepre. Egyszerre édes és fűszeres, sült húsok ideális kísérője. Ízlés szerint lehet krumplipüré-szerűen sűrű, hogy a tányérra rakjuk, vagy szinte mártásként sűrűn folyós, hogy meglocsoljuk vele a húst.
Kakukkfüves-almás sütőtökpüré
Eredetileg egy ízgazdag szuper köretet akartam készíteni, de annyira zseniális lett, hogy szinte csak ezt ettük, így lett belőle egytálétel.
Juhtúrós spenótos burgonya
Az egyik kedvenc ételem a rizottó, gyakran akkor kerül elő, amikor úgy kell valami finomság, hogy nem kell sokat vele foglalkozni. Elkészíteni könnyű, nem költséges, és cserébe isteni ízeket kapunk.
Csirkés-rizottó