Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Színpompás pecsenye

Ez egy olyan recept, ami sok szabadságot kínál neked. Sokféle színes összetevője van, amit tetszésed szerint kombinálhatsz, de minél több féle van, annál izgalmasabb az íz kavalkád. Ez a recept lehet egy kiindulópont, hogy elerezd a fantáziád. A lényeg, hogy gyorsan és forrón csináld, hogy a zöldségek piruljanak, és ne párolódjanak. Ezt a fogást közvetlenül a tálalás előtt kell elkészíteni, így marad finom ropogós a zöldség.recept főétel melegétel húsétel csirke zöldség hagyma paprika gomba

Színpompás pecsenye

Tovább


Sült húsgombócok cukkini gyűrűben

Augusztusban és szeptemberben rendszeresen készül valamilyen cukkini fogás. Most egy igen finom receptet mutatok nektek, amelyben valójában nem is a cukkini dominál.recept főétel húsétel melegétel gombóc sült cukkini bacon

Sült húsgombócok cukkini gyűrűben

Tovább


Kecskesajtos csirkemell-zseb

Egy igazi ínyenc fogás. Elkészítése nem túl bonyolult, de látványos, és rendkívül finom.recept főétel húsétel csirkemell zseb kolbász kecskesajt

Kecskesajtos csirkemell-zseb

Tovább


Kolbászos kifli felfújt

Aki már próbált felfújtat csinálni, az tapasztalhatta, hogy szikkadt péksüteményből vagy kalácsból finomabb lesz, mint a frissből. Többek között ezért vált igazi kármentő fogássá, mert sosem fogy egyformán a péksütemény. Hol pillanatok alatt elfogy az összes, hol még másnap is ott ül a kosárban 3-4 darab. Az ilyen alkalmakra tökéletes vacsora egy felfújt, amelynek most egy fűszeres-kolbászos változatát mutatom meg.

recept főétel melegétel tészta felfújt kolbász tojás sajt

Kolbászos kifli-felfújt

Hozzávalók:
15-20 dkg száraz kolbász

3 nagyobb kifli
1 dl tej
3 db tojás
1 evőkanál tejföl
5dkg reszelt sajt
bors

2 gerezd fokhagyma
kevés vaj

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne az összetört fokhagymát. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a kolbászt felkockázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kifli karikák mindkét oldalát gyorsan megmártjuk a fűszeres tejben, majd egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor lefektettünk egy réteget, öntözzük meg a tojással, és szórjuk meg kolbászkarikákkal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. locsoljuk rá a maradék fűszeres tejet. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

160 fos sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült.

recept főétel melegétel tészta felfújt kolbász tojás sajt

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Pikáns csirkemell-csigák

Ez a recept egész érdekesen született. Közeledett fiam névnapja, és nálunk tradíció, hogy az ünnepelt választja ki az az ebéd menüsorát. Fiam először tanácstalan volt, ezért ajánlottam neki két olyan fogást, amiről tudtam, hogy a kedvence: sajttal és sonkával töltött csirkemell, illetve fűszeres gombás húsfalatok. Azt válaszolta, hogy legyen fűszeres gombás húsfalatok. De a húsfalatok legyenek sajttal és sonkával töltve. Bár a fiam poénnak szánta, ennyi elég ahhoz hogy beinduljon az agy.

Pikáns csirkemell-csigákrecept főétel melegétel húsétel csirkemell sonka sajt gomba

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.