Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki! Megéri.
Sonkás rakott bundáskenyér
Sok sajttal, olajmentesen sütőben sütve.
Ahogy nagyon sokan, én is imádom a bundáskenyeret. De sokaknak gondot okoz, és bizony kalória szempontból sem mindegy, a sütés közben elnyelt olaj. Ezért alakult ki a serpenyőben vagy tepsiben sütött bundás kenyér. De ha már így sütjük, akkor lehet rétegelni, és a rétegek közé mindenféle finomságokat tenni. Ez is egy ilyen recept. A tojásba kevert tejföl lágyítja a kenyeret, és nem hagyja szárazra sülni a tojást.
Sonkás rakott bundáskenyér
Hozzávalók:
szeletelt kenyér
tojás
tejföl
sonka
sajt
vaj
Elkészítés:
A tojásokat felverjük a tejföllel. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
A szeletelt kenyeret megforgatjuk a tojásban, és egymás mellé fektetjük a tálban. A kenyérszeleteket lefedjük sonkával. Jöhet a következő réteg mártott kenyér, újabb réteg sonka, újabb réteg kenyér. A maradék tojást ráöntjük a kenyerekre, majd befedjük sajttal.
160 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Az elfelejtett kocsma
Macskaőrség: A cica ünnepi sütije
Napi videó: Lajhárkölykök beszélgetnek
Napi fotó: Hatalmas fogás
Libazsíros tepsis burgonya lilahagymával
Szeretem az olyan köreteket, amit akkor is szívesen megennénk, ha csak az kerülne a tányérunkra. Egy egyszerű krumpli tepsibe vagy tűzálló tálba rakva, néhány egyszerű fűszer vagy kísérő hozzáadásával igazi csemegévé változtatható. Ennek a receptnek az ötlete akkor jött, amikor a piacon megpillantottam a dió méretű lilahagymákat. Rögtön beugrott, milyen istenien mutatna ez parázskrumplival, vagy apró salátaburgonyával. Most az utóbbit kaptam a piacon.
Libazsíros tepsis burgonya lilahagymával
Mustáros rakott tarja
A sertéstarja sokak által kedvelt húsfajta, fokhagymás sültek, és a kerti sütögetések elmaradhatatlan kelléke. De nem csak sütve finom, zöldségek között fekve, fűszeres pácban párolódva csodás egytálételt kapunk. A zöldségek gőzében a hús olyan puhára párolódik, hogy villánk alatt egyszerűen szétomlik, miközben a húsról lekerülő fűszerek a zöldségek ízét gazdagítják. Könnyen elkészíthető, és egyszerűségében rejlik nagyszerűsége.
Mustáros rakott tarja
Köret másképp
A hagyma és krumpli alap, de most másképp készül el.
Mi magyarok igazi krumplis nép vagyunk, minden formában hatalmas mennyiségben esszük a krumplit. Köretként is számtalan formában kerül a tányérunkra. Most egy olyan receptet mutatok be, amely a téli sütőbe varázsolja a nyári grillezést, és ügyelünk az ínycsiklandozó látványra is. Sőt, így Márton nap után nem sokkal, libásítjuk egy kicsit.
Köret másképp - hagyma és krumpli