Sok sajttal, olajmentesen sütőben sütve.

Ahogy nagyon sokan, én is imádom a bundáskenyeret. De sokaknak gondot okoz, és bizony kalória szempontból sem mindegy, a sütés közben elnyelt olaj. Ezért alakult ki a serpenyőben vagy tepsiben sütött bundás kenyér. De ha már így sütjük, akkor lehet rétegelni, és a rétegek közé mindenféle finomságokat tenni. Ez is egy ilyen recept. A tojásba kevert tejföl lágyítja a kenyeret, és nem hagyja szárazra sülni a tojást.Recept főétel melegétel bundáskenyér rakott sonka sajt fokhagyma

Sonkás rakott bundáskenyér

Hozzávalók:
szeletelt kenyér
tojás
tejföl
sonka
sajt
vaj

Elkészítés:
A tojásokat felverjük a tejföllel. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
A szeletelt kenyeret megforgatjuk a tojásban, és egymás mellé fektetjük a tálban. A kenyérszeleteket lefedjük sonkával. Jöhet a következő réteg mártott kenyér, újabb réteg sonka, újabb réteg kenyér. A maradék tojást ráöntjük a kenyerekre, majd befedjük sajttal.

160 fokos sütőben 25 percig sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Az elfelejtett kocsma
Macskaőrség:   A cica ünnepi sütije
Napi videó: Lajhárkölykök beszélgetnek 
Napi fotó:
Hatalmas fogás

Recept főétel melegétel bundáskenyér rakott sonka sajt fokhagyma