A fokhagymás kefirben pácolás a csirkemell legjobb barátja.
Gombás-zöldhagymás csirkemell
A fokhagymás kefirben pácolás a csirkemell legjobb barátja.
Gombás-zöldhagymás csirkemell
Egy fagylaltkehelyben nem feltétlenül a fagylalt adja az ízt. Legyen csupán a hordozóanyag, az alap, amire építkezünk. Gyakorlatilag minden fagylalt alapja a vaníliafagylalt, amibe különböző ízesítőanyagok kerülnek. De nem kell feltétlenül beleverni, adhatjuk mellé is. Két különböző édesség így alkot egy tökéletes egységet. Most mintha almás pitével ennénk a fagylaltot.
Vaníliafagylalt fahéjas almával
Hozzávalók:
vaníliafagylalt
savanykás alma
cukor vagy méz
fahéj
Elkészítés:
Az almát megmossuk és vagy lereszeljük, vagy késes mixerrel pépesítjük. A hámozás ízlés kérdése, van, akit zavarnak benne az apró héjdarabok, én kifejezetten szeretem, ráadásul egészséges is. Kevés cukrot, és ízlés szerint fahéjat adunk hozzá. Szintén egyéni ízlés kérdése, hogy az almát megpároljuk, vagy csak így nyersen szolgáljuk fel. Mindkét megoldás tökéletes. Nincsenek pontos arányok, mindenki saját ízlése szerint állítsa össze. Én az 1:1 arányt javaslom: 1 gombóc fagylalt, 1 gombóc alma. Fahéjszórással és keksszel tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Játszóterek, amire nincs épeszű magyarázat
Macskaőrség: Mint az emberek
Napi videó: Kis elefánt nagy bajban
Napi fotó: Spontán befutó
Cheddar, mozzarella és rengeteg fokhagyma.
Nagy rajongója vagyok a bundás kenyérnek, de valljuk, egy kor felett már elég nehéz étel estére. A felszívott olaj megterheli a gyomrot. Ezért kísérletezem újabban a rakott kenyérrel, amely kiváló alternatívákat kínál. Ebben a receptben is a tojás másodlagos, a finom sajtok dominálnak. A lényeg, hogy ne sajnáljunk semmit belőle.
Soksajtos rakott kenyér
Egy new yorki cukrászdában bukkant fel a szénfekete nyalánkság. Az extremitásra vágyok sorban állnak érte, és a megkérdezettek szerint az íze is finom.
Ne hagyd ki, megéri. A legautentikusabb tavaszi ételt is lehet überelni.