Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piedone jön vendégségbe

Egy megunhatatlan klasszikus, tipikusan "gyorsan összedobok valamit" kategória. Én így csinálom.

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Hagymás bab

Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári szallona
3 közepes fej hagyma
2 doboz (400/240gr) vörös kidney bab konzerv
csilipaprika

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:
Ennél egyszerűbb sem lehet. A szalonnát kockákra vágom, és üvegesre pirítom, majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot. össze forralom ízlés szerint sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

Friss, meleg kenyérrel az igazi. Recept főétel egytálétel hagymás bab

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Drámai elefántmentés

Napi videó:   Jó autó, jó sofőr

Napi fotó:  Kicsit durva lépcső

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Tovább


Kakukkfüves magyaros gombaleves

Egy hagyományos, már-már unalmasnak számító gombalevest is fel lehet dobni extra hozzávalókkal, különleges fűszerezéssel.  Párom kakukkfüves magyaros gombalevese már csaknem egytálétel, és elképesztően finom.

Kakukkfüves magyaros gombaleves

Hozzávalók:

Barna csiperke gomba

pulykamell, vagy csirkemell, vagy sertéscomb kockára vágva

sárgarépa, fehérrépa

hagyma, olaj

Fűszerezés: só, bors, pirospaprika, kakukkfű, gulyáskrém, vegeta ételízesítő

Galuskához: tojás, só, liszt, porrátört kakukkfű

fokhagymás, paprikás rántás

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva olajon üvegesre párolom, pirospaprikával megszórom, ráteszem a húst, átforgatom, míg kifehéredik. Fűszerezem, felöntöm vízzel, forrás után a kockára vágott zöldségeket is beleteszem, majd később a gombát is. Amikor minden megfőtt, beleszaggatom a galuskát, majd kevés fokhagymás, paprikás rántással készre főzőm.

Tálaláskor megszórom petrezselyemzölddel. Kínálhatok hozzá tejfelt, csípős paprikát is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hihetetlen kilátás a tengerre

Napi videó:   A szabadfutók is esnek nagyokat

Napi fotó:  Furcsa asszisztálás

Tovább


A férfi álma szendvics

Ha nem is a világ legnagyobb szendvicse, de nem hiszem, hogy van ember, aki ezt meg bírná enni.

A szikár tények:

Súlya: 13 kilogramm,

összetevők: különféle húsok, szalámik, és szalonnák,, zöldség, mártások, és természetesen a kenyér.

Készítője Tristan Welch séf.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ leggyorsabb babakocsija

Napi videó:   A világ legalacsonyabb autója

Napi fotó:  Sosem késő elkezdeni

(via humormachine)

Tovább


Padlizsánt a fagyasztóba

Imádom a padlizsánkrémet, vagy ahogy sokan ismerik vinettát. De a remek krémet nem csak szezonban ehetjük, mert a padlizsánt egy egyszerű módszerrel tárolhatjuk.

Kezdjük el hagyományosan a padlizsánkrémet készíteni.  Mossuk meg a padlizsánokat, béleljünk ki alufóliával egy tepsit, és egymás mellé helyezzük bele a gyümölcsöket,és szurkáljuk meg azokat, különben bombasztikus élményben lesz részünk.

Padlizsánok sütésre várva

180 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük. Ne felejtsük el negyedóránként egy negyeddel elforgatni. Ha megsült szedjük ki egy tálba, és várjuk meg, amíg kihűl.

A megsült padlizsánok

Kihűlés után egyszerűen húzzuk le a héját és a csutkáját. Pépesítsük, és töltsük műanyag dobozokba. A dobozokat egyszerűen rakjuk a fagyasztóba. Hosszú ideig gond nélkül tárolható. Felolvasztás után némi vizet enged, ezt nyugodtan keverjük vissza bele. Innentől ugyanúgy folytathatjuk a receptet.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Öngyógyulás és placebo

Napi videó:   Lufi a sütiben átverés

Napi fotó:  A halál almacsutkája

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.