Így készül a fagyirózsa
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Kis mediterrán utcák rejtett szépsége
Napi videó: Furcsa ejtőernyős baleset
(via swissmiss)
Csirkemell tavaszváró módra
Ez az étel egy különleges kombináció, igazi íz orgia. Erőteljes, mégis egyszerre selymesen lágy is.
Csirkemell tavaszváró módra
Tavaszi húsos pirog
A pirog vagy pirozsok egy isteni orosz étel, egy olajban sült, töltött, kelt tészta. Nem csak Oroszországban, a többi szláv konyhában is ismert étel. A név eredete ismeretlen, valószínűleg a pir, lakoma szóból ered. Tipikusan egy olyan étel, amiben a maradékokat fel lehet használni. A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.
A kelt tésztát készíthetik édesen vagy sósan, a tölteléktől függően. Ha sós tésztát készítenek, a töltelék lehet szinte bármilyen zöldség (káposzta, gomba, burgonya) vagy hús, az édes tésztába pedig általában gyümölcsfélék (málna, szeder, eper, ribizli, alma, barack stb.) kerülnek. Ezután a töltött tésztabuckákat megkenik tojássárgájával és vagy forró olajban, vagy sütőben sütik.
A pirog tésztájára pártucatnyi variáció biztosan létezik. A töltelékben semmi sem szab határt a fantáziánknak, azt és úgy keverjük össze, ahogy akarjuk. Ez a mi kedvenc tavaszi húsos receptünk.
Húsos-medvehagymás pirog