Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piszkos csirke

Tart a karácsony előtti készülődés. Az ünnepi fogásokhoz megérkezett a csirke és tyúkhús, feldolgozva került a fagyasztóba. A karácsonyi ebédhez szép nagy szelet csirkemellekre lesz szükség, ezért megmaradt a csirkemell legfinomabb, belső része. Ezekből a csíkokból készült a tegnapi ebéd. A piszkos csirke onnan kapta a nevét, hogy az ételbe bekerülő gomba egészen apróra van vágva, ezért egyszerűen rátapad a húsra, mintha piszkos lenne. 
Különlegessége, hogy mivel a gomba külön lett pirítva, a gomba íz nem járja át teljesen az ételt, csak kiegészíti azt.
recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba

Piszkos csirke

 

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
20 dkg füstölt hús
20 dkg gomba
két deci száraz fehér bor
1 nagy fej hagyma
2 nagyobb paprika

bors
liszt
paprika
zsiradék

Elkészítés:
A gombát késsel, vagy egy késes mixerrel egészen apróra vágjuk. Kevés olajon, nagy lángon kevergetés mellett megpirítjuk. A füstölt hús apróra vágtam, serpenyőben megsütöttem. Kiszedtem egy tálra.

A hússzeleteket megsózom, borsozom, paprikás lisztben megforgatom. Ha szüksége, kipótlom a zsiradékot, és a hússzeleteket hirtelen kisütöm benne. Kiszedem egy másik tálra. A visszamaradt zsiradékon a felkarikázott hagymát és paprikát kicsit megkapattam, felöntöttem a borral. Visszatettem a füstölt húst és a hússzeleteket, majd megpároltam. A végén belekevertem a gombát.

recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Titkos fegyverszekrények
Macskaőrség:  Macskakoncert
Napi videó: Különleges emberek
Napi fotó:  Ausztrál aranyozott esküvői tank

recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba  

Tovább


Tejfölös-sajtos pogácsa

Jönnek a nagy vendégségek, kell némi vendégváró falat. Íme egy ötlet: semmi sallang: könnyű, gyors, egyszerű pogácsa. Lágy és természetesen nagyon finom.

recept tészta pogácsa tejfö sajt

Tejfölös-sajtos pogácsa

Tovább


Grillsajtos-gombás pirítós

Napjainkban a melegszendvics megrekedt a sajtos-sonkás szendvicsnél, és a szendvicssütőben készült háromszögeknél. Pedig ennél sokkal izgalmasabban is el lehet készíteni. A kenyér nem maga a fogás, hanem csupán a hordozó felület, a sajtot nem ráolvasztjuk hanem inkább egy frillsajtott válasszunk. És az egészet koronázzuk meg egy hatalmas adag gombával.

recept melegétel szendvics gomba grillsajt

Grillsajtos-gombás pirítós

Tovább


Sütőben sült baconos bundás kenyér

A bundás kenyér isteni vacsora, de egyrészt olajszag lesz a lakásban, másrészt vannak olyanok, akik nem bírják az erősen olajos ételeket. Erre nyújt egy kitűnő köztes megoldást a sütőben, tepsiben sütött bundás kenyér. Különféle finomságokkal gazdagabbá tehető, a zsiradék mennyisége pontosan szabályozható, és nehéz olajszag helyett csak finom illat tölti be a lakást. Ez a verzió sajttal és baconnal lett izgalmasabbá téve.

recept melegétel bundáskenyér sütő sült

Sütőben sült baconos bundás kenyér

Tovább


Töltött csirkemell-zseb

Nem kell feltétlenül a csirkemellnek száraznak lennie.

A csirkemell a szárazabb húsok közé tartozik, ezt azonban remekül lehet ellensúlyozni az elkészítésénél. Az egyik kedvenc elkészítési módom kétszeresen is tesz ez ellen. A csirkemellbe vágott zsebbe rakott töltelék belülről párolja a húst, miközben a kívülről beborító baconszalonna szaftosabbá, és fantasztikus ízűvé varázsolja.

Töltött csirkemell-zseb

recept melegétel főétel húsétel csirke csirkemell zseb töltött sonka

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.