Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gombás vaddisznóragu

Nagyon szeretem a vadhúsokat, pompás ízük mellett egészségesebbek is, mint a tenyésztett állatok. Az utóbbi időben mintha nagyon leragadtunk volna a pörköltnél és a paprikásnál. Ez a recept kétféle szempontból sem hétköznapi. Hiányzik belőle a bors és pirospaprika, más fűszerekkel pótoljuk. Másrészt többféle gombával tesszük igazán gazdaggá az ízét. A hét elején bemutatott hagymás burgonyapárnácskát kínáltam hozzá köretnek.recept melegétel főétel húsétel vad ragu vaddisznó

Gombás vaddisznóragu

Tovább


Hagymás burgonyapárnácska

A jóféle pörköltekhez, ragukhoz sokkal jobban szeretem a már megszokott tört vagy hagymás burgonyánál a különböző burgonya alapú kroketteket, fánkokat. Szebb, elegánsabb, és nem mellékesen mennyivel finomabb. Ez a recept a hagyományos, klasszikus burgonyafánk egy fűszeresebb, kicsit ízesebb, izgalmasabb változata. És hogy mivel ettem párnácskákat a hétvégén? Pénteken megismerhetitek a receptet.

recept főétel melegétel köret burgonya fánk

Hagymás burgonyapárnácska

Tovább


Pikáns sajtos-csirke

Tejszín, fokhagyma, csirke, sajt, bor: mi más kell egy finom ebédhez. Szinte csak össze kell dobálni, és magától összeáll belőle egy olyan finom fogás, amelytől bárki megnyalja mind a tíz ujját. recept melegétel főétel húsétel csirke fokhagyma bor sajt

Pikáns sajtos csirke

Tovább


Pikáns sütőtök

Imádom a sütőtököt. Édes, aromás, felhasználható zöldségként, gyümölcsként, levesként, köretként, süteményekbe, tésztákba, húsok mellé. Univerzális íz és vitaminbomba egész télen. Ez a recept sült húsok mellé ajánlott köret, de önmagában is egy vegetáriánus fogás lehet.

recept főétel melegétel köret vega vegetáriánus sütőtök

Tovább


Mézes-mustáros oldalas

Amióta wellness-nácik átvették az uralmat a földön, nagyon visszaszorultak a zsírosabb húsok a gasztronómiában. Pedig ezek a húsok a legszaftosabbak, leglágyabbak, legízletesebbek. Nincs szebb látvány, mint amikor egy csontról lecuppan a tökéletesen átsült, porhanyós hús. A hús egészét átjárja a zsiradék, fenséges aromákban tobzódhatunk minden egyes harapás után. Ráadásul ha a hús néhány órát valamilyen finom pácban töltött sütés előtt, az maga a tökély. Egyszerűen fenséges.

A sertésoldalas az egyik legfinomabb falat. Most egy olyan páccal készítettem el, amelyhez minden szükséges összetevő állandóan megtalálható otthon, akármikor elkészíthető.

recept főétel melgétel húsétel sült oldalas fűszeres méz mustár paprika

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.