A múltkori ötletből kiindulva egy újabb melegszendvics, amikor hagyományos összetevőket nem hagyományos módon készítünk el.
Császárhúsos, juhtúrós töltött kifli
A múltkori ötletből kiindulva egy újabb melegszendvics, amikor hagyományos összetevőket nem hagyományos módon készítünk el.
Császárhúsos, juhtúrós töltött kifli
Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.
Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.
Sonkás-medvehagymás csirkés pite
Szeretem a görög konyhát, de úgy általában rajongok a mediterrán konyháért. Különösen a roston sültek fűszerezését szeretem. Másik nagy kedvencem a tötltött ételek, egy kis töltelékkel megduplázni az élvezetet. Ezt a két szenvedélyemet egyesítettem ebben a receptben. Hétvégén Eredetileg roston sütöttem volna, de az eső megakadályott benne. Olajban kisütve is nagyon finom volt. Köretként hétfői receptemet, a burgonya gratint adtam hozzá.
Görög töltött húsgolyó
Ha létezik a köreteknek toplistája, biztos, hogy a burgonya gratin dobogós helyen végez. A tejszínben megpárolódó krumplinak fenséges íze van, amit tovább fokoz a fokhagyma és a szerecsendió összetéveszthetetlen aromája. Annyira finom, hogy önálló egytálételként is megállja a helyét. Tökéletes köret sültek és vagdaltak mellé. Számtalan módon el lehet készíteni, nálam ez az alaprecept.
A gnoccit sokan az olaszos receptekkel tudják csak elképzelni, pedig tökéletesen alkalmas fúziós receptek alkotására. Most a juhtúrótól egy kis szlávos beütés kapott, egy kikacsintás a tót konyha felé. A recept egyszerű, és ha konyhakész gnoccit használunk, villámgyorsan el is készül.
Juhtúrós gnocci