Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Egy szép nagy darab vaddisznócomb csodás ajándék. De nem csak jóféle pörköltet lehet belőle készíteni, egy izgalmas raguval egészen fantasztikus ételt lehet belőle kihozni. Ebben a fogásban van egy-két merész párosítás, de bízz bennem, a végeredmény valami káprázatos lesz.

recept főétel húsétel meleg étel vaddisznó répa gomba bor narancs

Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Tovább


Kövér porcsin

Próbálod kiirtani a kertből? Pedig jobb ha hagyod, nem csak ehető, de egészséges, és ráadásul finom is.

Alapanyag növény recept gyógynövény kövér porcsin

Kövér porcsin: idióta nevű, furcsa növény, amely minden kertben megállíthatatlanul szaporodik. Elüt a szokásos gazoktól, ilyenekhez hasonló növények szokták az ócska filmekben foglyul ejteni az embereket. Annyira jellegzetes, hogy más növénnyel nem téveszthető össze. Makacs kis gaz, küzd vele a kertész rendesen.

Tovább


Sárgabarack dzsem és ivólé

A klasszikus baracklekvárral kevés dolog vetekedhet. A lekvárban a hosszú órák alatt a cukor egy része karamellizálódik, a gyümölcs megfő-megsül, aromája változik, kialakul a klasszikus íz. De mit tegyünk, ha friss gyümölcsízére vágyunk? Ilyenkor készítsünk inkább dzsemet, a gyümölcsöt csak pár percig forraljuk, a sűrítést a hozzáadott pektin végzi. A gyümölcs megőrzi friss ízét, és én imádom, ha a dzsemben kis darabokban megtalálom a gyümölcsöt, és azok szétomlanak a számban. Ráadásul egy trükkel egyszerű, de zseniális ivólevet is készíthetünk.
recept dzsem ivólé sárgabarack

Sárgabarack dzsem és ivólé

Tovább


Paradicsomos padlizsán

Padlizsán, gomba, egy kis kolbász. Egy nagyon egyszerű, gyorsan összedobható, könnyű fogás egy forró nyári estére. A zöldség csak pirul,nem párolódik, így ropogós és mégis puha lesz.

Végre itt a padlizsánszezon, egyik nagy kedvencem. Bár csak az utóbbi évtizedekben lett népszerű, elég régen ismerjük. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, Magyarországra török-bolgár közvetítéssel került, innen a ritkábban használt törökparadicsom vagy kékparadicsom név is.recept főétel padlizsángomba kolbász paradicsom

Paradicsomos padlizsán

Tovább


Sajtos sonkás karaj-rolád

Egy kis kézügyességet igénylő, de ennek ellenére könnyen és gyorsan elkészíthető, látványos fogás, ami melegen és hidegtálon tálalva is isteni finom.recept főétel húsétel melegétel sertés karaj sonka sajt rolád

Sajtos sonkás karaj-rolád

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.