Egy végletekig leegyszerűsített lepény, amely csupán egyetlen dologra koncentrál a finom marhahúsra. Minimál fűszerezés, kis paradicsomszósz, és reszelt sajt, ennél több nem is kell.
Marhahúsos lepény
Egy végletekig leegyszerűsített lepény, amely csupán egyetlen dologra koncentrál a finom marhahúsra. Minimál fűszerezés, kis paradicsomszósz, és reszelt sajt, ennél több nem is kell.
Marhahúsos lepény
Már nálunk is megjelentek a különböző színű sárgarépák. Lehet kapni, fehéret sárgát, vöröset és lilát is. Ez a színkavalkád adott ötletet egy ételhez.
Sokszínű rakott csirke
Nyáron délvidéken jártam, egy Eszék környéki kis faluban vendégeskedtünk. Kellemes szombat délutáni vendéglátás, kerti sütögetés, és természetesen finom borok. A bor mellé hozták ki kísérőnek ezt a pogácsát, vagy ahogy a helyi horvátok mondták pogacsicát. A finom omlós, szalonna ízű pogácsa a csak úgy kívánta a bort. Receptje egyszerű, könnyű elkészíteni, és mivel keleszteni sem kell, gyorsan elkészíthető.
A molnárka egy klasszikus, kalács jellegű péksütemény, ami szinte teljesen elfelejtődött. Pedig tökéletes alapanyag a kalács jellegű szendvicsek készítésére. Manapság már csak szinte a tormás molnárka ismerős - főleg a színházi büfékből - pedig az édes tészta és a sós krémek vagy felvágottak egy különlegesen finom párosítást adnak. Ez a recept egy különleges lágy és könnyű tésztát ad.
Rusztikus molnárka
Mi magyarok rajongunk a lángosért. Fokhagymásan, tejfölösen, sok reszelt sajttal, vagy akár hagymával, ketchuppal, sült baconnel, a variációk száma végtelen. Maga az egyszerűség tökéletessége. Mégis csak ritkán eszünk, inkább csak standos vagy piacos fogás. Pedig elkészíteni nagyon egyszerű.
Sokan nem is gondolnák, pedig tökéletes fogás egy nyári kerti bulira. Uzsonna a locsolkodás között, vagy este üldögélni a teraszon pár sör és néhány lángos társaságában. Könnyen, elkészíthető olcsó, és még olajszag sem lesz a lakásban.
Nekem ez a kedvenc receptem. Az átlagosnál tömöttebb, ezért nem szív fel annyi étolajat. Tenyérnyi méretűeket szoktam készíteni, ez könnyen elfér egy olajsütőben is, ráadásul könnyebb váltogatni az ízeket.
A összetevőket könnyű megjegyezni, a tészta 5 perc alatt kikeverhető, de célszerű előző nap elkészíteni. A nyers tészta 1-2 hétig is eláll a hűtőben, bár ezt nekem még nem sikerült megtapasztalnom. Hamarabb elfogyott.
Lángos