Egy klasszikus kenyérlepény, sajtkrémmel, marhahússal, és sok hagymával. Egyszerű és tökéletes.
Marhahúsos lepény
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
2dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só
10-15 dkg friss krémsajt
2 fej lilahagyma
50 dkg darált marhahús
kevés zsiradék
só
bors
15-20 dkg félkemény sajt
Elkészítés:
Kevés zsiradékra dobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig sütjük, majd lefedve készre pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.
Kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
A lisztből élesztőből, tejből és sóból tésztát gyúrunk. Tepsi méretűre nyújtjuk. Megkenjük a krémsajttal, elterítjük rajta a marhahúst, vastagon meghintjük felszeletelt lilahagymával, és ráreszeljük a sajtot.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.