Karamellizált gyümölcs és sült libamáj: tökéletes páros. Egy igazán különleges, ünnepi fogás, karácsonyra ideális.
Libamáj tokaji boros gyümölccsel
Karamellizált gyümölcs és sült libamáj: tökéletes páros. Egy igazán különleges, ünnepi fogás, karácsonyra ideális.
Libamáj tokaji boros gyümölccsel
Az ősz és a tél a sűrű, testet és lelket melengető krémlevesek időszaka. Általában ez valamilyen zöldség szokott lenni, pedig készülhet ez húsos alapon is. Mindig egész csirkemelleket vásárolok, kicsontozva rakom el, a húsos csontok a fagyasztóba kerülnek leves alapnak. Most is ez a csirkecsont volt a kiindulási alap.
Csirkehúskrém-leves
Hozzávalók:
2 db csirkemellcsont húsosra hagyva,
1 nagy répa,
8-10 kelbimbó,
1 fej hagyma,
húsleves alaplé vagy 1 db húsleveskocka,
só,
bors,
tárkony,
2-3 dl tejszín,
liszt,
zsiradék
Elkészítés:
Zsiradékon az apróra vágott hagymát megpároljuk, rárakjuk a csontot, felöntjük a húslevessel, fűszerezzük, belerakjuk a kockára vágott répát a megtisztított kelbimbót. Puhára főzzük. Kiszedjük a csirkemellcsontot, és leszedjük róla a húst, vissza a levesbe. Kézimixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Újra felforraljuk és behabarjuk tejszínnel. kenyércsips-el tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee: 12+1 tematikus házimozi
Macskaőrség: Rejtélyes zöld macska
Napi videó: Az igazi csillagos ég
A tányéron nem csak az ízekkel, hanem a formákkal és a színekkel is lehet játszani. Egy jó színösszeállítás nem csak jól mutat, de ráhangol az ételre, fokozza az étvágyat. Világos színű hús mellett igazán ínycsiklandozó egy harsogó színű köret. A hétfői pulykarolád recept után többen érdeklődtek, mi az a színes a fotó hátterében. Az egyik kedvencem ez, az őszi, háromszínű köret.
Háromszínű zöldköret
A pulykamell az egyik legszárazabb hús, de sokan pont emiatt szeretik. Vagdalt, vagy rolád készítésére csak úgy alkalmas, ha ezt a szárazságát fellazítjuk. Ha ehhez valamilyen ízletes zsíros anyagot használunk, egészen különleges ízvariációkat kaphatunk. Ebben a receptben szalonnával, juhtúróval és sonkával teszem egészen különlegessé a roládot.
Juhtúrós pulykavagdalt
A szalonna-sonka-krumpli bármilyen kombinálásából csak jó sülhet ki. Ezt a fogást azért szeretem, mert a szalonnából és sonkából kisülő zsiradékot a krumpli egyból magába szívja, és isteni aromát kap. Alkalmas köretnek, jól mutat egy megrakott tálon, is, de akár önálló fogás is lehet vacsorára.
Göngyölt krumpli