A szalonna-sonka-krumpli bármilyen kombinálásából csak jó sülhet ki. Ezt a fogást azért szeretem, mert a szalonnából és sonkából kisülő zsiradékot a krumpli egyból magába szívja, és isteni aromát kap. Alkalmas köretnek, jól mutat egy megrakott tálon, is, de akár önálló fogás is lehet vacsorára.

Göngyölt krumpli

Hozzávalók:
kb.1 kg héjában főtt burgonya
20 dkg sonka, sonkafelvágott
30 dkg bacon szalonna
vékonyra szeletelt sajt
1 evőkanál kacsazsír
só, bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, a méretüktől függően hosszában ketté, vagy négyfelé vágjuk. Ezt követően, amíg még meleg, átforgatjuk kacsazsírral és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát, egy szeletke sajttal, egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy csík baconba tekerjük. Zsírral kikent tepsibe tesszük és 20-30 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgathatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    24 Különleges gyűrű

Napi videó:   Epikus ugrás kamionnal

Napi fotó:  Beengedsz?

Macskaőrség: Macskák babaágyban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...