Egy édesség amit sokan csak összel-télen készítenek, pedig egész évben nagy sikere lehet. Finom, könnyű, és egyszerű készíteni.
Diák kenyér (kevert sütemény)
Hozzávalók: (22x38-as tepsihez való mennyiség):
3 db egész tojás
20 dkg porcukor
4 evőkanál méz
25 dkg liszt
12 g sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
10-15 dkg, hosszúra vágott dió
2 db nagyobb, hámozott, durván reszelt alma
Elkészítés (kb. 20 perc):
A 3 egész tojást habosra keverem a cukorral és a mézzel. Hozzáteszem a fahéjat, és a sütőporral elkevert lisztet. A végén a hosszúra vágott diót, és a reszelt almát is belekeverem. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm.
Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180o-on, 20 perc alatt készre sütöm.
Ha kibírjuk, csak hidegen szeleteljük…
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Az őrültek autóversenye