Dobjuk fel egy kicsit a klasszikus receptet. A mákos guba egy örök kedvenc, de nem csak nálam, nem ismerek olyan ember, aki ne szeretné. A klasszikus receptet most egy kicsit felturbóztam, amitől, lazább, kicsit kevésbé gyomorterhelő, és egészségesebb lett. A ráadás pedig egy csodálatos íz orgia.
Extra mákos guba
Hozzávalók:
6 nagyobb kifli
1 liter tej
vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg darált mák
8 dkg cukor
5 dkg porcukor
3 db savanykás alma
2 db narancs
1 marék mazsola
rum
vaj
Elkészítés:
A mazsolát áztassuk be fele víz-fele rum keverékbe. Akkor az igazi, ha ezt már legalább 2-3 nappal korábban megtesszük.
A tejet felmelegítjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ne hagyjuk felfőni! A darált mákot elkeverjük a porcukorral. Fogj egy jénai tálat, vajazd ki. A kifliket karikázzuk fel. Az almát hámozzuk meg és vágjuk vékony gerezdekre. A narancsot is bontsuk gerezdekre.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyünk le egy réteg kiflit. Locsoljuk meg a tejes keverékkel, és szórj rá mákot. Hintsük meg mazsolával. Rakjunk rá egy réteg almát és narancsot vegyesen. Ezt így folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Előmelegített sütőben, 180 fokon. kb. 25 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Amikor a japán cseresznye virágozni kezd
Macskaőrség: Éjszakai látásteszt
Napi videó: Ráharapott a kamerára
Napi fotó: Mélyen elgondolkodott