Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Görög töltött karajzseb

Az ÁFA- csökkentésnek hála jelentősen leesett a sertéshús ára. A korábban drágának számító karaj is elérhetővé vált. Volt, ahol akciósan 1000 forint körül lehetett hozzájutni. A piacot és a húsárakat látva rögtön beugrott egy régi emlék, egy kellemes görög töltött fogásról. Rögtön adta magát a lehetőség, hogy újra elkészítsem karajból.

recept főétel melegétel húsétel sült görög karaj zseb

Tovább


Extra mákos guba

Dobjuk fel egy kicsit a klasszikus receptet. A mákos guba egy örök kedvenc, de nem csak nálam, nem ismerek olyan ember, aki ne szeretné. A klasszikus receptet most egy kicsit felturbóztam, amitől, lazább, kicsit kevésbé gyomorterhelő, és egészségesebb lett. A ráadás pedig egy csodálatos íz orgia.
recept főétel melegétel tészta mák narancs guba alma

Extra mákos guba

 

Hozzávalók:
6 nagyobb kifli
1 liter tej
vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg darált mák
8 dkg cukor
5 dkg porcukor
3 db savanykás alma
2 db narancs
1 marék mazsola
rum
vaj 

Elkészítés:
A mazsolát áztassuk be fele víz-fele rum keverékbe. Akkor az igazi, ha ezt már legalább 2-3 nappal korábban megtesszük.
A tejet felmelegítjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ne hagyjuk felfőni! A darált mákot elkeverjük a porcukorral. Fogj egy jénai tálat, vajazd ki. A kifliket karikázzuk fel. Az almát hámozzuk meg és vágjuk vékony gerezdekre. A narancsot is bontsuk gerezdekre.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyünk le egy réteg kiflit. Locsoljuk meg a tejes keverékkel, és szórj rá mákot. Hintsük meg mazsolával. Rakjunk rá egy réteg almát és narancsot vegyesen. Ezt így folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Előmelegített sütőben, 180 fokon. kb. 25 percig sütjük.recept főétel melegétel tészta mák narancs guba alma

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Amikor a japán cseresznye virágozni kezd
Macskaőrség:  Éjszakai látásteszt
Napi videó: Ráharapott a kamerára
Napi fotó:  Mélyen elgondolkodott

recept főétel melegétel tészta mák narancs guba alma  

Tovább


Baconbe göngyölt gomba

Gomba szinte állandóan van itthon. Melegszendvicstől a pizzáig sok mindenbe kerülhet, de nem ritka, hogy a fiamra rátör a gombapanírozási láz. Ez a recept készíthető sütőben, grillben, de ha meleg az idő, a kerti faszenes grillben a legjobb. Emellett tökéletesen alkalmas arra, hogy a maradék száraz, de finom aromás sajtokat felhasználjuk.

Egy gyors, mégis ízletes vacsora. Mire felmelegszik a sütő, elkészülünk vele. Csak győzzünk eleget csinálni. Ráadásul még hidegen is finom.

Baconbe göngyölt gombarecept főétel melegétel gomba bacon sajt

Tovább


Joghurtos-túrós szelet

Időnként a család valamelyik tagjára rátör, hogy most nagyon kellene egy kis sütemény. Az ember nehezen vállalkozik rá, hogy nekiálljon sütögetni, hacsak nincs a tarsolyában valami gyors és egyszerű recept. Ez pontosan ilyen: elkészíteni annyi ideig tart, amennyi idő alatt felmelegszik a sütő.

recept főétel tészta sütemény túró joghurt

Tovább


Gombás vaddisznóragu

Nagyon szeretem a vadhúsokat, pompás ízük mellett egészségesebbek is, mint a tenyésztett állatok. Az utóbbi időben mintha nagyon leragadtunk volna a pörköltnél és a paprikásnál. Ez a recept kétféle szempontból sem hétköznapi. Hiányzik belőle a bors és pirospaprika, más fűszerekkel pótoljuk. Másrészt többféle gombával tesszük igazán gazdaggá az ízét. A hét elején bemutatott hagymás burgonyapárnácskát kínáltam hozzá köretnek.recept melegétel főétel húsétel vad ragu vaddisznó

Gombás vaddisznóragu

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.